„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Tas notika Daugavpilī..

2000.

Maija nogalē un jūnija sākumā Daugavpilī risinājās vērienīgi notikumi – svinības par godu pilsētas 725. jubilejai un Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīte, kā arī VI Latgales televīzijas mūzikas festivāls, kurš šogad pirmo reizi notika Daugavpilī pilsētas jubilejas zīmē.

Uzstājās daudzas slavenības – komponists Raimonds Pauls, grupa „Mašina vremeņi”, Laima Vaikule, Valērijs Ļeontjevs u.c., savukārt Ledus hallē notika nakts koncerti. Festivāla kulminācija bija Lielā teātra baleta zvaigžņu un K. Staņislavska un V. Ņemiroviča-Dančenko muzikālā teātra mākslinieku uzstāšanās, kuru organizēja Māra Liepas fonds. Koncertā piedalījās arī populāri Latvijas mākslinieki.

Iepriecināja arī festivāla atklāšanas koncerts, kurā kopā ar maestro Raimondu Paulu, dziedātāju Olgu Pīrāgs, Mariju Naumovu uzstājās arī Daugavpils un Rēzeknes mākslinieki – profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” un Rēzeknes bigbends.

2005.

„Park Hotel Latgola” (iepriekš – viesnīca „Latvija”) vērusi durvis apmeklētājiem. Viesnīca sākusi darbu pēc rekonstrukcijas, tai ir piešķirtas trīs zvaigznes. Lielākā un modernākā Latgales viesnīca ir pirmā, kur tiek piedāvātas visas iespējas invalīdiem, -- tāpat kā citi klienti, viņi var izmantot plašo pakalpojumu spektru.

Viesnīcā ir 118 numuri, 236 gultasvietas, tostarp 6 luksa klases numuri. Biznesmeņu rīcībā ir viena liela un četras mazas konferenču zāles. Viesnīcā ir džakuzi, sauna, skaistumkopšanas salons. Tajā darbojas trīs restorāni, iespaidīgākais ir restorāns 11. stāvā, no kura paveras Daugavpils panorāma.

Viesnīcā strādā vairāk nekā 70 cilvēki, septiņi no viņiem šeit strādājuši arī agrāk.

2010.

5. jūnijā Daugavpilī notiks Latgales Dziesmu svētki, kurus apmeklēs Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Latgales Dziesmu svētki norisināsies Daugavpils 735. gadu jubilejas svinību laikā. Šogad aprit 70 gadi kopš pirmajiem Latgales Dziesmu svētkiem. Paredzēts, ka šogad Dziesmu svētkos piedalīsies aptuveni 3000 cilvēku, tostarp aptuveni 100 kori no Latvijas, Nacionālo bruņoto spēku pūtēju orķestris un ap 20 deju kolektīvi. Pēc gājiena Rīgas ielā un svētku atklāšanas ceremonijas Vienības laukumā koru sadziedāšanās turpināsies vēsturiskajā Stropu estrādē.

Šogad jubileja arī Daugavpils cietoksnim -- aprit 200 gadi kopš būvdarbu sākuma. Pilsētas svētku laikā cietoksnis būs slēgts apmeklētājiem, jo tur uzsākti rekonstrukcijas darbi.

2015.

Daugavpilī izveidota speciāla ēdienkarte, kas viesiem un pilsētas iedzīvotājiem dos iespēju nobaudīt tradicionālos Daugavpils ēdienus, informē pašvaldības portāls.

Daugavpils ēdienkarte būs izvietota uz baneriem un pieejama bukletos visā pilsētā. Tajā apkopoti ēdieni, kuri, kā uzskata „Daugavpils ēdienkartes” veidotāji, tiek gatavoti no reģionam raksturīgajiem produktiem. Arī to nosaukumi apliecina piederību Daugavpilij – „Dinaburgers”, „Daugavpils kastaņi”, „Dinaburgas bruņinieku zupa”, „Dinaburgas ezītis”, „Karbonāde a la Gagelstrom”, kā arī daudzveidīgie deserti, piemēram, „Daugavpils impresija”.

Katram ēdienkartē iekļautajam ēdienam ir sava leģenda, kas stāsta par ēdienu un tā nosaukuma rašanos. Šos ēdienus paredzēts gatavot un pasniegt visās pilsētas kafejnīcās un restorānos. Pagaidām pie katra ēdiena norādīts vietas, kur to var nobaudīt, nosaukums.