„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Vasaras nodarbinātībā Daugavpils novadā iesaistīsies vairāk nekā simts skolēni

Autora foto - Vita Rūtiņa

Daugavpils novada domes organizētajos vasaras nodarbinātības pasākumos šogad iesaistīsies vairāk nekā simts skolēni, Daugavpils novada pašvaldības preses konferencē informēja Daugavpils novada domes Attīstības pārvaldes vadītāja Vita Rūtiņa.

Novada dome savā budžetā ir paredzējusi līdzekļus skolēnu vasaras nodarbinātībai. Komersanti skolēnu vasaras nodarbinātībai jūnija, jūlijā un augustā ir pieteikuši kopumā 145 darba vietas. Jau šobrīd uz tām ir saņemti 119 skolēnu pieteikumi, bet šis skaitlis varētu arī pieaugt, jo vēl tiek gaidīta informācija arī no pagastu pārvaldēm.

Tiek plānots, ka jau jūnijā tiks nodarbināts 51 skolēns.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotie skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumi 2020. gadā norisināsies divus mēnešus – no 1. jūlija līdz 31. augustam. Iepriekš pieņemtais lēmums pasākumus nerīkot atcelts, ņemot vērā „Covid-19” situācijas stabilizēšanos.

Līdz 3. jūnijam NVA veiks darba devēju aptauju, kuri jau iesniedza pieteikumus dalībai programmā, aktualizēs darba devēju piedāvājumu pasākuma īstenošanai un apkopos saņemtās darba devēju atbildes.

Līdz 8. jūnijam tiks sākta pretendentu vērtēšana NVA filiāļu aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisijās. Līdz 18. jūnijam NVA filiāles komisijas apkopos darba devēju pieteikumu izvērtējumu rezultātus un pieņems lēmumus. Līgumi ar darba devējiem par pasākuma īstenošanu tiks noslēgti ne vēlāk kā nedēļu pirms skolēna nodarbinātības.

Skolēni pasākumam varēs reģistrēties elektroniski. No 10. jūnija reģistrācija sāksies darbam Latgales reģionā, no 11. jūnija – Vidzemes reģionā. Darbam Rīgas reģionā varēs pieteikties no 12. jūnija, savukārt Kurzemes un Zemgales reģionā reģistrēšanās sāksies 13. jūnijā. Skolēnam ir jāreģistrējas tajā reģionā un novadā, kura teritorijā viņš vēlas strādāt. Reģistrēties varēs līdz 17. augustam.