„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 11. maijs
Sestdiena
Karmena, Manfreds, Milda
+0.4 °C
skaidrs laiks

Atliek administratīvā līguma slēgšanu strīda lietā ar "Clean R” (ANONSS)

Daugavpils domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti nolēma uz divām nedēļām, līdz 18. jūnijam, atlikt administratīvā līguma slēgšanu, kurš paredz mierizlīgumu pašvaldības un vides pakalpojumu uzņēmuma "Clean R” strīda lietā.

Mierizlīguma piedāvājumu Daugavpils dome saņēmusi no "Clean R”. Tajā uzņēmums piedāvā pašvaldībai izbeigt tiesvedību savstarpējā strīdā, kur prasījumi ir saņemti gan no Daugavpils domes, gan arī uzņēmuma, kā rezultātā “Clean R” pārskaita pašvaldības budžetā 100 000 eiro, pašvaldība atsauc savas pretenzijas un lietas virzīšanu Apgabaltiesā tiek pārtraukta.

Par atkritumu vietā “izvesto gaisu” Daugavpils pašvaldība tiesājas ar “Clean R” kopš 2017. gada augusta. 2019. gada martā pirmās instances tiesa Rēzeknē pasludināja spriedumu par labu “Clean R”. Pašvaldība šo spriedumu pārsūdzēja un patlaban minētais strīds tiek skatīts Administratīvajā apgabaltiesā. Pašvaldības prasības summa pret “Clean R” ir 773 639 eiro. Savukārt “Clean R” pārstāvji ir pārliecināti par savu taisnību un vēlas piedzīt no pašvaldības 53 000 eiro.

Vairāk lasiet 9. jūnija numurā!