„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Zaudējumi jāsedz tam, kas tos ir radījis (ANONSS)

Autora foto

No Civillikuma un Civilprocesa likuma izriet vienkārša patiesība -- zaudējumi ir jāsedz tam, kas tos ir radījis, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Patlaban pašvaldība ir saņēmusi 17 iesniegumus no jaunizbūvētā gaisa pārvada tuvumā esošo māju iedzīvotājiem, kuru tiesības aizskartas projekta realizēšanas gaitā, palielinājies noēnojums un pasliktinājies skats no logiem. Trīs māju īpašniekiem ir pretenzijas par to, ka būvniecības procesā radīto vibrāciju rezultātā māju sienas ir saplaisājušas.

Par saules gaismas samazināšanos un nekustamā īpašuma vērtības mazināšanos ir atbildīga pašvaldība. Savukārt trim īpašniekiem, kuru mājām radušās plaisas, kompensācijas var izmaksāt pašvaldība kā pasūtītājs, būvnieks kā darbu izpildītājs vai arī apdrošinātājs.

Šo trīs māju iedzīvotāji ir vērsušies pie apdrošinātājiem ar prasību kompensēt vibrāciju rezultātā ēkām nodarītos zaudējumus, kompānijas to ir atteikušās darīt, paskaidrojot, ka vibrāciju radītos zaudējumus būvnieks netika apdrošinājis.

 



Vairāk lasiet 9. jūnija numurā!