„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Andreju Elksniņu gāž no amata

Ceturtdien, 11. jūnijā, Daugavpils domes sēdē ar balsu vairākumu Andrejs Elksniņš tika atbrīvots no domes priekšsēdētāja amata. Par viņa atbrīvošanu nobalsoja deviņi deputāti, pret -- četri un divi deputāti, ieskaitot viņu pašu -- nebalsoja.


Jautājums par A. Elksniņa atbrīvošanu no ieņemamā amata tika skatīts kā papildu jautājums. Tā izskatīšanu iniciēja astoņi domes deputāti -- Jānis Lāčplēsis, Aivars Broks, Inguna Kokina, Reinis Joksts, Helēna Soldatjonoka un Jānis Dukšinskis („Latgales partija”), kā arī no „Mūsu partijas” domē ievēlētais Aivars Zdanovskis un Līvija Jankovska.


Kā iemeslus A. Elksniņa atbrīvošanai no amata deputāti minēja sliktas pārvaldības metodes pašvaldībā un tā kapitālsabiedrībās, represijas pret domes darbiniekiem, pašvaldības uzņēmumu reputācijas graušanu, kas neļauj tiem efektīvi strādāt un apdraud ES struktūrfondu līdzekļu piesaisti projektu realizācijai.


Pēc iesnieguma autoru domām, līdzšinējais domes priekšsēdētājs nav spējis nodrošināt saliedētu domes deputātu darbu.

Deputāts Aivars Broks pārmeta A. Elksniņam mobingu pret vairākiem domes un pašvaldības kapitālsabiedrību darbiniekiem, atsevišķu, viņaprāt, dārgu un nekvalitatīvu projektu realizāciju, atsevišķu projektu „norakšanu”, kā arī „koķetēšanu” ar Krievijas „maigo varu”.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis uzsvēra -- ja pašvaldībā nav komandas, nevar sasniegt augstus mērķus.


Komentējot situāciju, A. Elksniņš atzina, ka prasība par viņa atbrīvošanu no ieņemamā amata viņam nav bijis pārsteigums un viņam adresētās "apsūdzības" viņš uztver kā komplimentus, bet notiekošais viešot viņā pārliecību, ka izvēlētais darbības virziens esot pareizs.


A. Elksniņš pateicās pašvaldības darbiniekiem par veikumu, kā arī norādīja, ka paliek domē un turpinās strādāt pilsētas un tās iedzīvotāju labā.