„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+5.7 °C
apmācies

Daugavpils novadā darbu atsākusi mobilā brigāde

Sakarā ar ārkārtējās situācijas atcelšanu valstī, kura bija ieviesta sakarā ar “Covid-19” izplatību, no 10. jūnija Daugavpils novada Sociālā dienesta mobilā brigāde atsākusi sniegt pakalpojumus novada iedzīvotājiem pilnā apjomā, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Pilna apjoma apkalpošanā ietilpst klienta mazgāšana, ķermeņa procedūru veikšana, veļas mazgāšana un mājas sakārtošana. Vienā dienā mobilā brigāde pilnā apjomā var apkalpot līdz trim klientiem. Patlaban uz šo pakalpojumu Daugavpils novadā ir izveidojusies rinda.

Mobilajai brigādei atjaunojot savu darbību, paplašināta arī tās apkalpošanas teritorija. Piemēram, tagad mobilā brigāde sniegs pakalpojumus arī Naujenes pagastā.

Neskatoties uz to, ka valstī ir atcelta ārkārtējā situācija, spēkā paliek Slimību profilakses un kontroles centra norādījumi par divu metru distances ievērošanu un roku dezinfekciju.

Mobilajai brigādei ir nodrošināti visi nepieciešamie līdzekļi: dezinfekcijas līdzekļi rokām un virsmām, aizsargtērpi. Mobilās brigādes mašīna tiek apstrādāta pēc katra klienta apkalpošanas.

Mobilās brigādes pakalpojums ir bezmaksas. To finansiāli nodrošina Daugavpils novada pašvaldība.

No 10. jūnija ir atjaunota arī “Dienas aprūpes centra” darbība Višķos, kas nodrošina sociālo rehabilitāciju personām ar garīga rakstura traucējumiem, un sociālo darbinieku klātienes pakalpojumi.