„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
+9.2 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils svētkiem paredzētos līdzekļus izmantos citiem mērķiem

Autora foto

Iepriekš Daugavpils svētku pasākumu organizēšanai paredzētie, bet nu jau ietaupītie līdzekļi varētu tikt novirzīti uzņēmējdarbības atbalstam, iesākto projektu realizācijai, kā arī atstāti nākamajam gadam lielāku projektu vai pasākumu organizēšanai, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis atzina „Latgales Laikam”.

Daugavpils svētku budžets bija aptuveni 300 000 eiro. Iespaidīgi līdzekļi šogad bija paredzēti arī citu kultūras pasākumu organizēšanai Daugavpilī.

Visa nauda jau nav jāiztērē šogad, atlikumu var atstāt nākamajam gadam, lielāka projekta vai pasākuma organizēšanai. Ir dažādas idejas, kā izlietot ietaupītos līdzekļus, un to, kādiem mērķiem tie tiks novirzīti, lems deputāti.

Sakarā ar „Covid-19” izplatību ierobežojošajiem pasākumiem, pilsētas svētki Daugavpilī šogad netika svinēti festivāla formātā, kā tas bija vairākus pēdējos gadus. „Galvenais mērķis bija radīt svētku gaisotni. Daudziem iepatikušies koncerti dzīvojamo māju pagalmos dažādos pilsētas mikrorajonos. Tādēļ ar nelieliem koncertiem mikrorajonos pilsētā plānots ielīgot arī Līgo svētkus,” pastāstīja J. Dukšinskis.

Šogad savā jubilejā pilsēta saņēmusi neierasti daudz sirsnīgu apsveikumu gan no sadraudzības pilsētām, gan arī iedzīvotājiem un dažādiem kolektīviem.

Lielu atbalstu izpelnījās arī Daugavpils Sporta pārvaldes rīkotā aktivitāte, kuras laikā no 1. līdz 7. jūnijam ikvienam bija iespēja piedalīties ar savu skrējienu akcijā “745 km manai pilsētai”, lai kopīgiem spēkiem, skrienot par godu pilsētai, tiktu savākta 745 kilometrus garu distance.

745 km tika noskrieti jau 2. jūnija pēcpusdienā. Tas vēlreiz apliecināja, ka Daugavpilī ir daudz aktīvu un aizrautīgu cilvēku, kuri gatavi iesaistīties dažādās aktivitātēs un sveikt savu pilsētu jubilejā. Visas akcijas laikā 511 dalībnieki veica 3480,82 km garu jubilejas skrējienu par godu Daugavpils dzimšanas dienai.

Īpašs gandarījums ir par to, ka savus skrējiena rezultātus iesūtīja ne tikai Daugavpilī dzīvojošie, bet arī skrējēji no citām pilsētām un valstīm, tai skaitā no Anglijas un Vācijas.

Plānots, ka dažādas pilsētas svētku jubilejai veltītas akcijas, tai skaitā Muzikālā augusta aktivitātes, turpināsies visu vasaru. Savukārt, ja pasākumu rīkošana valstī tiks atjaunota, varbūt, vasaras beigās vai rudens sākumā pilsētā tiks sarīkots arī kāds lielāks koncerts līdz 500 vai 1000 skatītājiem. Tik lieli koncerti, kurus apmeklē desmiti tūkstošu skaitītāju, kā tas bija līdz šim, šogad netiek plānoti.

Daugavpils šogad svin 745 gadu jubileju un 100 gadus, kopš tai piešķirts pilsētas statuss.