„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. septembris
Pirmdiena
Elma, Elna, Menarda
+4.4 °C
apmācies

Dzemdētājas vedīs uz citām slimnīcām

Autora foto Daugavpils reģionālā slimnīca

Aptuveni mēnesi, kamēr Daugavpils reģionālajā slimnīcā Dzemdību nodaļas ēkā pielāgos telpas un atjaunos inženiertīklus Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas izveidei, dzemdētājas tiks vestas uz citām tuvējām ārstniecības iestādēm, „Latgales Laiku” informēja ārstniecības iestādes vadītājs Grigorijs Semjonovs.

 

Līdzīgi jautājums ar dzemdētāju novirzīšanu uz citām tuvākajām ārstniecības iestādēm ticis risināts arī gadījumos, kad savulaik dzemdību nodaļa uz laiku tika slēgta Preiļu un Jēkabpils slimnīcā.

 

Arī iepriekš nebija tā, ka visas daugavpilietes brauca dzemdēt uz Daugavpils reģionālo slimnīcu. Tika slēgti līgumi arī ar citām ārstniecības iestādēm. Līdz ar to būs iespēja izvēlēties jebkuru dzemdību nodaļu,” skaidroja G. Semjonovs.

 

Gadījumos, kad šādi līgumi nebūs noslēgti, lai nodrošinātu raitu dzemdību nodaļu darbību un pakalpojuma sniegšanu, uz kuru -- Preiļu, Rēzeknes vai Jēkabpils slimnīcu, tiks vesta katra konkrētā dzemdētāja, lems Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālisti.

 

Runājot par to, kā dzemdību pakalpojumu varētu ietekmēt vairāku Jēkabpils slimnīcas Ginekoloģijas nodaļas ārstu aiziešana no darba, Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs atzina, ka vajadzības gadījumā pastāv arī iespēja telpu pielāgošanas un inženiertīklu atjaunošanas darbus Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas vajadzībām atlikt uz vēlāku laiku.

Izmaiņas attieksies tikai uz dzemdību pakalpojumu. Pārējo medicīnisko profilu pakalpojumus, kas līdz šim bija pieejami Dzemdību nodaļas ēkā, slimnīca turpinās sniegt citās telpās. Ja būvdarbus izdosies pabeigt ātrāk, dzemdību pakalpojuma sniegšana slimnīcā tiks atjaunota ātrāk, skaidroja G. Semjonovs.

 

Dzemdību nodaļas ēkas telpu pielāgošanu un inženiertīklu atjaunošanu Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas izveidei veiks SIA “Lagron”. Būvdarbu gaitā plānots veikt telpu pārplānošanu, pielāgojot tās Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas vajadzībām, atjaunojot inženiertīklus un veikt vienkāršotu iekštelpu kosmētisko remontu.

 

Telpas pielāgošana un inženiertīklu atjaunošana Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas izveidei tiek īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā “Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Daugavpils reģionālā slimnīca” kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana un infrastruktūras attīstība”.

 

Projekta mērķis ir uzlabot Daugavpils reģionālajā slimnīcā kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un attīstīt veselības aprūpes infrastruktūru, jo īpaši sociālās un teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem.