„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. septembris
Pirmdiena
Elma, Elna, Menarda
+4.7 °C
apmācies

Pie Daugavpils domes sapulcējās vairāki desmiti Andreja Elksniņa atbalstītāju

Lai paustu atbalstu Daugavpils domes priekšsēdētāja amatu zaudējušajam Andrejam Elksniņam, sestdien, 13. jūnijā, pl. 10.00 pie Daugavpils pašvaldības ēkas sapulcējās vairāki desmiti iedzīvotāju.

Akcijas dalībnieki pauda atbalstu A. Elksniņa paveiktajam, esot mēra amatā, kā arī nosodīja deputātus, kas viņu gāzuši, un pauda neizpratni par iemesliem, kas tikuši minēti A. Elksniņa atstādināšanai.

Visai drīz pēc pasākuma sākuma pie saviem atbalstītājiem iznāca arī A. Elksniņš. Viņš pateicās iedzīvotājiem par atbalstu, atzina, ka tas viņam ir ļoti svarīgs, solīja turpināt darboties pilsētas un tās iedzīvotāju labā, kā arī piedalīties kopīgos pasākumos nākotnē, taču aicināja atbalstītājus izklīst, lai izvairītos no nepatikšanām, jo šis pasākums nav sankcionēts.

Pēc tam, kad tika panākta vienošanās, ka klātesošie izklīdīs, A. Elksniņš aprunājās ar iedzīvotājiem. Iedzīvotāji interesējās par to, kas turpmāk vadīs pašvaldību. A. Elksniņš norādīja, ka deputātiem divu mēnešu laikā ir jāievēl jauns pašvaldības vadītājs, pretējā gadījumā pašvaldības darba administrēšanu nāksies uzņemties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbildīgajām amatpersonām, kas to var īstenot visai formāli.

Bijušais pašvaldības vadītājs uzsvēra, ka domē strādā daudz labu darbinieku, kas ir paveikuši daudz labu darbu, kā arī centušies izskaust dažādas nelikumības. Tāpat viņš norādīja, ka atsevišķos pašvaldības uzņēmumos iepirkumos ir izmantoti viltoti dokumenti, kā arī pieļautas citas nelikumības, par kurām viņš solīja informēt pilsētas iedzīvotājus vēlāk.

Iedzīvotāji interesējās arī par to, kādēļ pie viņiem nav iznācis neviens no deputātiem, kuri bija pieprasījuši A. Elksniņa atcelšanu no ieņemamā amata, kā arī pauda bažas par to, vai nākamais pašvaldības vadītājs nepieļaus pilsētas izzagšanu.

Lai nepieļautu likumpārkāpumus, pie domes bija ieradušās arī vairākas Valsts policijas ekipāžas. Tā kā pēc īsas domu apmaiņas atbalstītāji paklausīja bijušā domes priekšsēdētāja aicinājumam un izklīda, iesaistīties notiekošajā viņiem nevajadzēja.