„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Daugavpilī plāno slēgt 8. bērnudārzu

Deputātu izskatīšanai tiek gatavots Daugavpils domes lēmums par Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes Nr. 8, Dobeles ielā, slēgšanu, „Latgales Laikam” apstiprināja Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Jautājumu par minētā bērnudārza slēgšanu plānots skatīt sakarā ar nelielo izglītojamo skaitu tajā, lielo brīvo vietu skaitu un iespaidīgajiem līdzekļiem, kas būtu jāiegulda bērnudārza ēkas atjaunošanā, skaidroja M. Isupova.

Uz kuriem bērnudārziem tiks novirzīti 8. bērnudārza izglītojamie un cik tā darbinieki izglītības iestādes slēgšanas rezultātā varētu palikt bez darba, Izglītības pārvaldē pagaidām nemācēja pateikt, norādot, ka darbs pie minētā projekta rit vien otru dienu.

Audzēkņu vecāki, kuru bērni apmeklē 8. pirmsskolas izglītības iestādi, atzina, ka līdz šim jautājums par bērnudārza slēgšanu nav ticis apspriests, tādēļ šāds notikumu pavērsiens viņiem ir nepatīkams pārsteigums.

Negatīvu nostāju saistībā ar plāniem slēgt 8. bērnudārzu savā profilā „Facebook” paudis arī bijušais Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Viņš norādījis, ka pilsētā joprojām nav atrisināts jautājums par bērnudārzu rindām.

Bijušais domes priekšsēdētājs paudis neizpratni par to, kāpēc tad šīs izglītības iestādes attīstības nolūkos 2016. gadā par 13 000 eiro tikusi izpirkta zeme zem tās ēkas un kāpēc netiek gatavots renovācijas projekts, ja no ES fondu līdzekļiem šīm vajadzībām ir pieejami 400 000 eiro.