„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

„Fortum” vērsies PAS „Daugavpils siltumtīkli” ar jaunu komercpiedāvājumu

Pašvaldības AS “Daugavpils siltumtīkli” saņēmusi no privātā siltumenerģijas piegādātāja “Fortum Daugavpils” jaunu komercpiedāvājumu siltumenerģijas piegādei 2020./2021.gada apkures sezonai 15 megavatu (MW) apjomā.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” administrācijā „Latgales Laikam” atklāja, ka izteiktais piedāvājums ir izdevīgāks, nekā iepriekš iepirkuma procedūras laikā saņemtais. Patlaban šo piedāvājumu izvērtē uzņēmuma ekonomisti. Plašāku komentāru par radušos situāciju uzņēmumā pagaidām nesniedz.

Iepriekš “Daugavpils siltumtīkli” atteicās pagarināt līgumu ar minēto siltumenerģijas piegādātāju par siltuma iegādi pilsētas vajadzībām.

Saskaņā ar 2011. gadā noslēgto līgumu Daugavpils siltumapgādes uzņēmums apkures sezonā ik gadus iepirka no “Fortum Daugavpils” apmēram 14% no visas patērējamās siltumenerģijas. Šo siltumenerģiju uzņēmums ražoja tam piederošā šķeldas katlumājā siltumcentrālē Nr. 3 (SC3).

Atbilstoši līguma nosacījumiem, līdz 2034. gadam ik pēc pieciem gadiem PAS “Daugavpils siltumtīkli” ir pienākums izsludināt iepirkuma procedūru uz tāda paša siltumenerģijas apjoma piegādi, kas arī pērn tika aizdarīts.

Fortum Daugavpils” bija vienīgais pretendents, kurš iesniedza savu piedāvājumu. Iepirkumu komisija izvērtēja piedāvājumu un, ņemot vērā gāzes cenu, atzina, ka šis piedāvājums “Daugavpils siltumtīkliem” ir ekonomiski neizdevīgs un šī iemesla dēļ iepirkuma procedūru pārtrauca, nepagarinot ar “Fortum Daugavpils” siltumenerģijas piegādes līgumu. Ja minētais uzņēmums iepirkumā būtu uzvarējis, tas būtu ieguvis tiesības piegādāt PAS “Daugavpils siltumtīkli” siltumenerģiju vēl piecus gadus.

Fortum Daugavpils” šo lēmumu pasūdzēja Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB). PAS “Daugavpils siltumtīkli” saistībā ar notikušo sniedza paskaidrojumus un IUB atzina, ka iepirkumu komisijas lēmums bijis likumīgs un pareizs un iepriekš ierosinātā administratīvā lieta ir izbeidzama.

Turpmāk šos trūkstošos aptuveni 14% pilsētai nepieciešamās siltumenerģijas PAS “Daugavpils siltumtīkli” bija plānojusi ražot ar savām jaudām.

Patlaban Daugavpils siltumapgādes uzņēmums turpina attīstīties un būvē SC3 teritorijā jaunu šķeldas katlumāju ar jaudu 30 MW. Tāpat uzņēmums ir izsludinājis iepirkumu jauna mūsdienīga 20 MW gāzes katla ar augstu lietderības koeficientu uzstādīšanai.