„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Tas notika Daugavpilī..

1960.

Kolhozā „Udarņik” īpaša uzmanība tiek veltīta vērtīgajai kultūrai – kukurūzai. Šogad ar to apsēti 70 hektāri – tas ir divreiz vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Šie lauki bija labi aparti, apstrādāti ar herbicīdiem, laikus izravētas vagas, tāpēc „tīrumu karalienei” jāizaug lielai un kuplai.

1970.

Beidzot ir pienākusi pionieru nometņu atklāšanas diena. Gleznainā vietā Poguļankā zaļumos grimst pionieru nometne „Jaunais celtnieks”. Mūsu celtnieki ir godam pacentušies un labi izremontējuši dzīvojamos korpusus jaunajai maiņai. Nometnē strādā pieredzējuši audzinātāji. Spēlējot pūtēju orķestrim, šeit stājas ierindā vienība „Sapņotāji”, „Jaunie tūristi”, „Bundzinieki”, „Robežsargi”, „Jaunie jūrnieki”. Nometnes atklāšanā koncertā uzstājās oktobrēni, kuri īpaši skanīgi nodziedāja dziesmu „Ar ko gan iesākas dzimtene”. Pēc svētku vakariņām laukumā tika iedegts tradicionālais pionieru ugunskurs.

1980.

No Volgas krastiem saņemta priecīga vēsts – mūsu spīdveja klubs „Lokomotīve” sacensībās ar vietējo komandu „Žiguļi” (Toljati), izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru. Šī nebija pirmā reize, kad Daugavpils komanda apliecināja, ka ir labi sagatavojusies šai sezonai. Turklāt svarīga loma ir arī tehniskā nodrošinājuma uzlabošanai. Tas vairo komandas cīņas sparu un ļauj stabili startēt visās sacensībās. Pašlaik komanda „Lokomotīve” četrās sacensībās izcīnījusi astoņus punktus no astoņiem iespējamiem un atrodas pirmajā vietā valsts augstākās līgas čempionāta turnīra tabulā.

1990.

Beidzamajā laikā avīžu lappusēs lasītāji būs ievērojuši agrāk neredzētu parakstu – LETA. Tas ir jaunais, precīzāk, atjaunotais Latvijas telegrāfa aģentūras nosaukums, kura dibināta 1920. gadā un tagad ieņēmusi likvidētā „Latinform” vietu. Šo organizāciju vada Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs Aivars Baumanis. Aģentūra LETA plāno rīkot profesionālās žurnālistikas kursus, nodibināt sakarus ar ārvalstu aģentūrām, ievērot neitralitātes koncepciju pret jebkuru politisko organizāciju – Tautas fronti, „zaļajiem”, komunistiem vai citām politiskajām apvienībām.

2000.

Daugavpils cietumā „Baltais gulbis” pakāries Haritonova bandas loceklis Aleksandrs Korobeiko. Līdz soda izciešanas beigām viņam bija atlikuši divi ar pusi gadi. Četrreiz sodītajam Korobeiko ar iesaku „Kaban” bija 42 gadi. Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieki apgalvo, nākamnedēļ bija paredzēts izskatīt jautājumu par viņa pirmstermiņa atbrīvošanu, jo lielāko daļu no A. Korobeiko piespriestajiem 7,5 gadiem viņš jau bija atsēdējis. A. Korobeiko tika piespriests šis sods grandiozajā „Haritonova bandas lietā” – tiesa atzina, ka viņš personīgi piedalījies izspiešanā organizētā grupā un divu vācu uzņēmēju nolaupīšanā ar mērķi pieprasīt izpirkuma maksu.

2010.

Daugavpilī pie Višķu un Jātnieku ielas krustojuma tika svinīgi iemūrēta topošās Daugavpils Dieva Žēlsirdības Romas katoļu baznīcas kapsula. Šajā pasākumā piedalījās bīskaps Jānis Bulis. Īpašu bīskapa pateicību izpelnījās baznīcas būvprojekta vadītājs daugavpilietis Arvils Pundurs. Līdzekļi dievnama celtniecībai Ķīmiķu mikrorajonā tiks saņemti kā draudžu, kā arī ārvalstu sponsoru ziedojumi. Baznīcas būvniecību skvērā, kur pastāvīgi pulcējas cilvēki, atbalstīja ne tikai katoļi, bet arī daudzi Ķīmiķu mikrorajona iedzīvotāji.

Avīžu lappusēs ielūkojās Aleksandrs Rube