„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

“Fortum” norobežojas no politiskajiem procesiem Daugavpilī

Starptautiskais enerģētikas uzņēmums un investors “Fortum” norobežojas no politiskajiem procesiem Daugavpilī un cer uz iedzīvotāju interešu ievērošanu pilsētas siltumapgādes jautājumos, “Latgales Laiku” informēja “Fortum” biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

 

SIA “Fortum Daugavpils” ir “Fortum” grupas uzņēmums un piedāvā Daugavpilī zemāko un siltumapgādes galalietotājiem izdevīgāko siltuma cenu gan jau noslēgtajos līgumos, gan arī PAS “Daugavpils siltumtīkli” izsludinātajā, bet pēc uzvarētāja pasludināšanas pārtrauktajā atklātajā konkursā. Turklāt 2019. gadā līdztekus nolīgtajai cenai SIA “Fortum Daugavpils” piemēroja ievērojamu papildu atlaidi piegādātajai siltumenerģijai un ir vistiešākajā veidā sekmējusi situāciju, ka Daugavpilī ir zemākais siltumenerģijas tarifs valstī.

 

Reaģējot uz PAS “Daugavpils siltumtīkli”  lēmumu pārtraukt konkursu un neslēgt līgumu par siltuma piegādi pilsētas vajadzībām, SIA “Fortum Daugavpils” pašvaldības uzņēmumam ir izteikusi piedāvājumu noslēgt jaunu līgumu par siltuma piegādi pilsētas vajadzībām ar galalietotājiem vēl izdevīgāku cenu.

 

Mēs sagaidām, ka PAS “Daugavpils siltumtīkli” izvērtēs mūsu iesniegto piedāvājumu atbilstoši godīgas un caurspīdīgas konkurences noteikumiem, distancējoties no politiskajām norisēm pilsētā. “Fortum” uzņēmumi strādā vairāk nekā 40 valstīs un sekmīgi sadarbojas ar pilsētu pašvaldībām un nodrošina siltumapgādi, piemēram, Stokholmā, Oslo, Helsinkos, Tartu, Pērnavā, Klaipēdā, Kauņā un Jelgavā. Kā starptautiskam investoram mums ir svarīgi, lai mēs varam strādāt, piedāvāt un attīstīt savus pakalpojumus godīgas uzņēmējdarbības un caurspīdīgas konkurences vidē,” norādīja A. Vanags.

 

Fortum” akcijas tiek kotētas Nasdaq Helsinki biržā, turklāt 51% uzņēmuma akciju pieder Somijas valstij. “Fortum” starptautiskajās vadlīnijās ir noteikts, ka uzņēmums norobežojas no jebkādiem politiskajiem procesiem un neiesaistās tajos. “Mums nav pieņemami mēģinājumi uzņēmuma vārdu Latvijā iesaistīt politisko attiecību kārtošanā,” uzsvēra “Fortum” biznesa vadītājs Latvijā.

 

Saskatot pozitīvu Daugavpils attīstību ilgtermiņā, “Fortum” kā starptautisks investors darbu Daugavpilī uzsāka 2018. gada augustā, investējot lielus līdzekļus enerģijas ražošanas iekārtu iegādē un plānojot ilgtermiņa darbību un attīstību pilsētā.

 

Dažādu nozaru starptautiski investori regulāri seko līdzi cits cita darbībām, panākumiem un izaicinājumiem, pastāvīgi izvērtējot pilsētas ar labvēlīgu investīciju vidi un sadarbību ar pašvaldībām. Mēs esam gatavi turpināt darbu Daugavpilī, profesionāli sadarboties ar PAS “Daugavpils siltumtīkli” un pilsētas pašvaldību un sniegt savu ieguldījumu, zināšanas un starptautisko pieredzi ilgtspējīgā pilsētas siltumapgādes attīstībā,” uzsver A. Vanags.