„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Daugavpilī pielāgo infrastruktūru deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai

Daugavpilī turpinās infrastruktūras pielāgošana deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūru maijā apstiprināja grozījumus projektā “Infrastruktūras pielāgošana deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai”, izslēdzot no plānotajām aktivitātēm sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu “Bērni ārpusģimenes aprūpē: Jauniešu mājas izveide” un nomainot plānotā pakalpojuma “Grupu māja (dzīvoklis)”  adresi.

Patlaban ir noslēdzies iepirkums “Daugavpils sociālās aprūpes iestādes Turaidas ielā 36, Daugavpilī, energoefektivitātes paaugstināšana un Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra izveide”. Tuvākajā laikā tiks parakstīts līgums par būvdarbiem, kā rezultātā tiks izveidots daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs, kurā tiks sniegti Dienas aprūpes centra bērniem ar funkcionāliem traucējumiem „Atelpas brīža” un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi.

Šobrīd ir izsludināts iepirkums „Būvniecības ieceres dokumentācijas izstrāde, autoruzraudzība un būvdarbu veikšana objektā 18. novembra ielā 354V, Daugavpilī”. Tā rezultātā tiks izveidots sabiedrībā balstīts sociālais pakalpojums „Grupu māja (dzīvoklis)” 12 personām ar garīga rakstura traucējumiem, kuras šobrīd dzīvo valsts ilgstošas aprūpes institūcijā.

Patlaban būvdarbi turpinās arī objektā “Bērnu nama -- patversmes telpu pārbūve deinstitucionalizācijas plāna īstenošanas vajadzībām, Komandanta ielā 3, Daugavpilī” un “Dienas aprūpes centra pielāgošana personām ar garīga rakstura traucējumiem Arhitektu ielā 21, Daugavpilī”.

Projekta “Infrastruktūras pielāgošana deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai” mērķis ir sekmēt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveidi un attīstību Daugavpilī saskaņā ar Latgales plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas plānu. Tā kopējās izmaksas ir 1 745 357 eiro.