„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Ceļu remontam Daugavpils novadā aizņemsies 716 023 eiro

Autora foto Bedres

Daugavpils novada domes sēdē pašvaldības deputāti apstiprinājuši trīs investīciju projektus un nolēmuši ņemt Valsts kasē trīs aizņēmumus 716 023 eiro apmērā vairāku ceļa posmu remontam Daugavpils novadā.

Dzelzceļa un Vecpils ielas pārbūvei Naujenes ciemā pašvaldība aizņemsies 293 363 eiro, kā arī piešķirs 106 983 eiro līdzfinansējumu no Daugavpils novada pašvaldības ceļu fonda. Ielas segums nepilna kilometra garumā ir būvēts vairāk nekā pirms 40 gadiem un nav ticis atjaunots. Projektā paredzēta brauktuvju, stāvvietu un nobrauktuvju, gājēju ietvju un apgaismojuma tīklu pārbūve. Iela ir nepieciešama iedzīvotāju piekļuvei dzīvojamajām mājām un individuālajām saimniecībām, uzņēmuma “Naujenes pakalpojumu serviss”  ūdens attīrīšanas iekārtām, ūdens ņemšanas vietai un ciema katlu mājai. Dzelzceļa ielas posms ir vienīgais piebraucamais ceļš līdz zemnieku saimniecībai “Aizsili”. Projektu plānots īstenot līdz nākamā gada 30. jūnijam.

18. novembra ielas 418, 420, 428 pārbūvei Vecstropos Valsts kasē tiks ņemts aizņēmums 292 974 eiro apmērā, paredzot 106 854 eiro līdzfinansējumu no pašvaldības ceļu fonda. Pārbūvējamais ielas posma garums ir 742 metri, asfalts šeit ieklāts pirms vairākiem gadu desmitiem un nav atjaunots. Segums vietām ir izdrupis un bedrains, gājēju ietvēm nav apmaļu. Projektā paredzēta brauktuves, stāvvietu un nobrauktuvju, gājēju ietvju un saliņu, lietus ūdens novadīšanas sistēmas, apgaismojuma tīklu pārbūve. Projektu plānots realizēt līdz nākamā gada 30. jūnijam.

Višķu pagasta ceļa Grāviņi–Višķu tehnikums asfaltbetona seguma atjaunošanai 1,48 kilometru garumā Valsts kasē tiks ņemts 109 636 eiro aizņēmums, piešķirot 44 773 eiro līdzfinansējumu no pašvaldības ceļu fonda. Pašlaik minētais ceļa posms ir avārijas stāvoklī, taču ikdienā ir ļoti svarīgs sabiedriskā transporta kustībai, vietējiem uzņēmējiem un zemniekiem. Projektu plānots realizēt līdz nākamā gada 31. oktobrim.

Ministru kabinets maijā izdeva noteikumus par nosacījumiem un kārtību, kādā pašvaldībām tiek izsniegti valsts aizdevumi ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar „Covid-19” izplatību. Saskaņā ar šiem noteikumiem pašvaldības konkursa kārtībā varēja pieteikties aizdevumiem dažādu projektu īstenošanai, tostarp transporta infrastruktūras atjaunošanai. Ministru kabinets apstiprināja vairākus novada pašvaldības iesniegtos projektus, kuru īstenošana jau iepriekš bija iekļauta Daugavpils novada attīstības programmas Investīciju plānā 2020.--2022. gadam.