„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Daugavpils 8. bērnudārzu pagaidām neslēgs

Jautājums par Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes Nr. 8 (Dobeles ielā) slēgšanu pašvaldībā pagaidām netiks skatīts, „Latgales Laikam” atzina Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis

Minētais jautājums pagaidām nav skatīts nevienā no domes komitejām. Tas bija tikai Izglītības pārvaldes ziņojums kā par vienu no iespējamajiem risinājumiem.

Bērni ir, bērnudārzs strādā un pašvaldība tikai skatās, kā turpmāk būs ar tā komplektāciju. Ja vecāki pēc izskanējušās informācijas nolems nesūtīt savus bērnus uz minēto bērnudārzu, tad gan var rasties jautājums par tā turpmāko pastāvēšanu,” norādīja J. Dukšinskis.

Domes priekšsēdētāja vietnieks atzina, ka kādreiz, kad Izglītības ministrija bija plānojusi sūtīt sešgadīgos bērnus uz skolām, kā rezultātā bērnudārzos atbrīvotos daudz grupu, gan bija plāns slēgt pilsētā šo un vēl vienu pirmskolas izglītības iestādi.

Patlaban ir jādomā tikai par to, kā palīdzēt šim bērnudārzam no tehniskā viedokļa, lai tajā būtu mazāk risku. „Avārijas stāvokļa tajā nav, ir jaunas gultas, varbūt vajadzētu rezerves apkures katlu un šur tur paremontēt jumtu. Siltināšanas programmu pagaidām nav, jo beidzas energoefektivitātes uzlabošanai paredzētās kvotas. Varbūt kaut ko varēs darīt nākamajā plānošanas periodā,” pieļāva J. Dukšinskis.

Audzēkņu vecāki, kuru bērni apmeklē 8. pirmsskolas izglītības iestādi, iepriekš atzina, ka līdz šim jautājums par bērnudārziņa slēgšanu nav ticis apspriests, tādēļ informācija par tā iespējamo slēgšanu viņiem bija nepatīkams pārsteigums.