„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Daugavpils novadā šovasar nodarbinās 138 skolēnus

Vasaras nodarbinātības programmā Daugavpils novada uzņēmumos šogad iesaistīsies 138 skolēni jeb visi gribētāji, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Daugavpils novada domes Attīstības pārvaldes komercdarbības konsultants Jāzeps Krukovskis pastāstīja, ka šogad skolēnu vasaras nodarbinātības programmā tika saņemts 141 pieteikums, no kuriem trīs tika noraidīti.

Skolēni tiks nodarbināti galvenokārt kā palīgstrādnieki teritorijas labiekārtošanā un lauksaimniecībā. Visvairāk pieteikumu vasaras nodarbinātībai saņemts no Naujenes pagasta jauniešiem – 32. Skrudalienas pagastā vēlmi strādāt pauduši 15, bet Višķu pagastā -- 17 jaunieši. Visvairāk darba vietu jauniešiem ir izveidojusi SIA “Naujenes pakalpojumu serviss” -- 33,  SIA “Born” -- 18 un SIA “Krizantēmas” -- astoņas.

Daugavpils novada pašvaldība nodrošinās dotāciju darba devējam skolēna darba algai valstī noteiktās minimālās stundas likmes apmērā, kā arī paaugstināto dotāciju, piemērojot koeficientu 1,1, skolēnu nodarbināšanai lauksaimniecības palīgstrādnieka profesijā.

Pašvaldība nodrošinās finansējumu ne vairāk kā četrām stundām dienā un ne ilgāk kā desmit darba dienas, ja skolēnam ir 14–15 gadi, vai 20 darba dienas, ja skolēnam ir 16–19 gadi, kā arī segs kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu. Darba devējas nodrošinās darba devēja sociālā nodokļa apmaksu, kā arī darba vadītāju.

Daugavpils novads iesaistās arī Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) nodarbinātības programmā. Esošās NVA Daugavpils reģionālās filiāles kvotas ietvaros tika atbalstītas 11 vakances.

Skolēnu nodarbināšanai 2020. gada vasarā pašvaldības budžetā ieplānoti 32 000 eiro, no kuriem 27 000 eiro ir paredzēti Daugavpils novada skolēnu vasaras nodarbinātības programmas finansēšanai, bet 5000 eiro ir iedalīti līdzfinansējumam dalībai NVA pasākumā “Nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs”.

Daugavpils novada pašvaldība jau vairākus gadus īsteno skolēnu vasaras nodarbinātības programmu. Šogad sakarā ar koronavīrusa „Covid-19” izplatību pašvaldībai nācās saskarties ar grūtībām minētās programmas īstenošanā. Vīrusa izplatības dēļ vakances atsauca tūrisma uzņēmumi un vairums mazumtirdzniecības uzņēmumu. Ar neplānotām izmaiņām pašvaldībai nācās saskarties arī pēc pieteikumu apstiprināšanas.