„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Igors Prelatovs: ir svarīgi turpināt projektus un piesaistīt investīcijas

Daugavpils domes 29. jūnija ārkārtas sēdē par jauno domes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēts “Mūsu partiju” pārstāvošais Igors Prelatovs, bet par domes priekšsēdētāja vietnieci -- “Mūsu partijas” deputāte Līvija Jankovska.

 

Atklājot sēdi, domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Lāčplēsis aicināja izvirzīt kandidātus priekšsēdētāja amatam. L. Jankovska šim amatam izvirzīja deputāta Igora Prelatova kandidatūru. Citu priekšlikumu deputātiem nebija. Balsojuma rezultātā ar 11 balsīm „par” domes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts I. Prelatovs (balsu „pret” nebija). Pirms dažām nedēļām no Daugavpils domes priekšsēdētāja amata atbrīvotais Andrejs Elksniņš balsojumā nepiedalījās.

 

Sēdi turpināja vadīt I. Prelatovs. Domes priekšsēdētāja vietnieka amatam viņš izvirzīja L. Jankovskas kandidatūru. Arī šis priekšlikums, kas bija vienīgais, guva 11 deputātu atbalstu, „pret” nebalsoja neviens.

 

Darbu savā amatā turpinās arī domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Lāčplēsis un priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. Domes vadība jaunajā sastāvā apņēmusies strādāt pilsētas un tās iedzīvotāju labā, par galvenajām prioritātēm izvirzot iesākto projektu veiksmīgu pabeigšanu, investīciju piesaisti jauniem projektiem, pilsētas infrastruktūras un sociālās jomas sakārtošanu.

 

Pēc ievēlēšanas augstajā amatā I. Prelatovs “Latgales Laikam” atzina, ka kopš 2016. gada pašvaldību vēlēšanām lielāko daļu no domē aizvadītajiem trim gadiem ir strādājis priekšsēdētāja vietnieka vai pirmā vietnieka amatā. Kādu brīdi bijis arī domes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildītājs. „Pildot darba pienākumus, centos nošķirt politiku no saimnieciskās darbības, jo uzskatu, ka, neskatoties uz politiskajiem apsvērumiem, pilsētai vienmēr ir vajadzīgs saimnieks, kurš gatavs strādāt un atbildēt par paveikto,” teica I. Prelatovs.

 

Kā galvenos darbības virzienus priekšdienām I. Prelatovs minēja pilsētā iesākto ūdensapgādes un siltumapgādes sistēmas attīstības projektu veiksmīgu pabeigšanu, investīciju piesaisti jaunu projektu īstenošanai, transporta un būvniecības infrastruktūras sakārtošanu, pilsētas labiekārtošanu un sociālās jomas attīstību. Īpaša uzmanība tiks pievērsta skolu un bērnudārzu infrastruktūras uzlabošanai, sporta un rotaļu laukumu būvniecībai un rekreācijas zonu izveidei.

 

Domes priekšsēdētājs pauda cerību, ka pašvaldības deputāti, neskatoties uz politiskajiem ķīviņiem, spēs strādāt saliedēti un realizēt projektus. „Darbs pašvaldībā ir deputātu komandas darbs, kur lēmumus pieņem deputātu vairākums. Domē strādā 15 deputāti, katram no viņiem ir iespēja realizēt savus iedzīvotājiem dotos solījumus, un šī ir laba iespēja parādīt iedzīvotājiem, ka deputātu vairākums spēj strādāt pilsētas labā,” teica I. Prelatovs.

 

Domes priekšsēdētāja vietnieks J. Lāčplēsis atzina, ka beidzot ir izdevies ievēlēt priekšsēdētāju, kurš nebūs atkarīgs ne no Andreja Elksniņa, ne Riharda Eigima. „Cik ilgi viņam būs tādas deputātu grupas atbalsts, es nevaru pateikt. I. Prelatova virzīšanas iniciatīvu uzņēmās astoņi deputāti, savukārt viņa ievēlēšanu amatā atbalstīja 11. Ja viņš spēs saglabāt savu neatkarību un strādāt pilsētas iedzīvotāju interesēs, tad viņam ir cerības nostrādāt līdz šīs sasaukuma beigām,” norādīja J. Lāčplēsis.

 

Bijušais Daugavpils domes priekšsēdētājs A. Elksniņš atzina, ka “Saskaņa” domē turpinās strādāt opozīcijā. Tikmēr tagad ir jāatzīst, ka pašreizējā situācijā I. Prelatovs ir labākais iespējamais variants domes priekšsēdētāja amatā.

 

L. Jankovska “Latgales Laikam” atzina, ka tāds laikam ir Daugavpils liktenis, ka pašvaldības vadītāji šeit mainās tik bieži, prasme vai neprasme strādāt kopā. „Katram deputātam ir tiesības tikt ievēlētam gan par domes priekšsēdētāju, gan viņa vietnieku. Ja domes vadībai izdodas nodrošināt komandas darbu, tad šis sastāvs darbojas ilgstoši, ja rodas nesaskaņas un nav prasmes apvienot koalīcijas deputātus pilsētai stratēģiski svarīgu mērķu sasniegšanā, tad arī rodas šādas plaisas. Es uzskatu, ka daudz kas ir atkarīgs no domes priekšsēdētāja un viņa prasmes strādāt un apvienot deputātus un uzklausīt visus,” teica L. Jankovska.

 

.

Pašvaldības vadītāja vietniece norādīja, ka katrai no domē ievēlētajām partijām ir savi stratēģiskie mērķi un tos ir jāprot sabalansēt, lai pilsētnieki būtu vinnētāji.

 

Šajā sasaukumā šī ir jau ceturtā reize, kad Daugavpils domē tiek vēlēts pašvaldības vadītājs.

 

I. Prelatovs dzimis 1986. gadā. 2010. gadā absolvēja Rīgas Tehnisko universitāti, iegūstot profesionālo bakalaura grādu un inženiera kvalifikāciju transporta būvē. Strādājis celtniecības nozarē Latvijā un Kanādā. No 2012. līdz 2017. gadam strādāja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldē, vispirms par ceļu būvinženieri, pēc tam -- par tehniskās nodaļas vadītāju.

 

2017. gadā tika ievēlēts par Daugavpils domes deputātu. Līdz 2019. gada jūlijam bija domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, pēc tam – priekšsēdētāja vietnieks. Vadīja domes Pilsētas saimniecības komiteju, Īpašuma komiteju, Mājokļu komiteju, Transporta komisiju, Pilsētbūvniecības un vides komisiju. Strādājot domē, pārraudzīja nekustamo īpašumu pārvaldīšanas, apsaimniekošanas un attīstības, pilsētbūvniecības, transporta, ūdenssaimniecības, pilsētas administratīvās teritorijas labiekārtošanas, vides aizsardzības un citas jomas.