„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Tas notika Daugavpilī..

1960.

Vietējos preses izdevumos tiek publicēta ateistisku rakstu sērija, kuri vērsti pret vecticībniekiem. Vienlaikus ar standarta kritiku, kas tiek veltīta ticībai, karojošo ateistu kluba locekļi norāda, ka stingra kanonu ievērošana negatīvi ietekmē darba rādītājus kolhozos, jo vecticībnieki nestrādā svētkos un slikti strādā pēc gavēņu laika. Turklāt vecticībnieki tiek dēvēti par sektantiem.

1970.

Daudzu pilsētnieku uzmanību piesaista skaista ēka, kas uzcelta Sarkanarmijas ielā pie pilsētas milicijas nodaļas. Tā ir J. Rudzutaka vārdā nosauktās Lokomotīvju remonta rūpnīcas jaunā kopmītne. Pašlaik tresta „Balttransstroj” strādnieki veic ēkas apdares darbus. Savus maiņas uzdevumus kolektīvs pārsniedz par 30—35 procentiem. Jau pavisam drīz kopmītne vērs durvis saviem iemītniekiem. (Ēka 18. novembra ielā 43 pašlaik ir bēdīgā stāvoklī un tās liktenis vēl joprojām nav zināms, lai gan pirms kāda laika Daugavpils dome paziņoja, ka ēka tiks nojaukta, lai tās vietā ierīkotu autostāvvietu – aut. piez.).

1980.

Izcilā diriģente Terēzija Broka jau 25 gadus strādā par pasniedzēju Daugavpils mūzikas skolā. Jau ir pagājis ceturtdaļgadsimts, kopš viņa absolvēja J. Vītola Latvijas Valsts konservatoriju un atbrauca uz Daugavpili. Kopā ar Staņislavu Broku viņa atradās pie tautas kora „Daugava” pirmsākumiem. Terēzijas Brokas vadībā kolektīvs ieguva godpilno trešo vietu iepriekšējos republikāniskajos Dziesmu svētkos. Pašlaik T. Broka vada divus kolektīvus – rajona tautas kori „Latgale” un pilsētas sieviešu skolotāju kori. Abi kori piedalīsies šī gada Dziesmu un Deju svētkos, kuri pēc pāris dienām sāksies Rīgā.

1990.

Daugavpils iedzīvotāji sūdzas par lielo olu deficītu veikalos. Iemesls – Daugavpils un Krāslavas putnu fabrika no izpildījusi plānveida piegādes. Plānu spēj izpildīt vien Madonas fabrika. Kopumā jūnijā tirdzniecības pārvalde nesaņēma gandrīz miljonu olu. Tuvākajā laikā plānots organizēt olu un cāļu iepirkumu Lietuvā un Baltkrievijā.

2000.

Uzņēmums „Ditton” drīzumā pabeigs sagatavošanas darbus sava jaunā tirdzniecības paviljona būvlaukumā. Šī tirdzniecības centra un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas projekts tika apstiprināts pavasarī. Pašlaik ar smago tehniku tiek sagatavota vieta pamatu un komunikāciju izbūvei, kas varētu sākties jau tuvākajā laikā.

2010.

„Latvijas Bankas” Kredītu reģistra dati liecina, ka kredīti ir gandrīz miljonam Latvijas iedzīvotāju, bet kopējais kredītu darījumu kopējais skaits ir gandrīz 2,5 miljoni. Kredītu reģistrā visbiežāk fiksēti darījumi, kuru kopējais apjoms nepārsniedz 1000 latu – 1 517 530 darījumi (61,4%), savukārt 660 411 darījumu apjoms ir no 1000 līdz 10 000 latiem (26,7%) – visbiežāk tie ir „ātrie kredīti”. Sakarā ar finanšu krīzi šī situācija negatīvi ietekmē visu Latvijas reģionu, tostarp Latgales, iedzīvotāju labklājību. Sociologi prognozē iedzīvotāju aizplūšanu, kuru izraisījusi nespēja pildīt savas kredītsaistības.