„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Tuvojas noslēgumam Križu rūpnieciskās teritorijas attīstības projekts

Tuvojas noslēgumam Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā teju 2,6 miljoni eiro vērtā Daugavpils Križu rūpnieciskās teritorijas publiskās infrastruktūras attīstības projekta realizācija, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Patlaban notiek būvniecības darbi objektā „Ielu un inženiertīklu (infrastruktūras) būvniecība Križu rūpnieciskajā zonā, Viršu ielā 60 un blakusteritorijā, Daugavpilī”. Projekta realizācijas gaitā Križu rūpnieciskā teritorija ir attīrīta no būvgružiem, ir izbūvēts ceļu tīkls un veikta teritorijas apzaļumošana.

Ieplānotie darbi pašlaik ir paveikti par 99%. Tuvākajā laikā būvdarbi objektā būs pabeigti un tiks pieprasīti atzinumi no atbildīgajām institūcijām par objekta gatavību tā nodošanai ekspluatācijā. Būvniecības darbus objektā veic ceļu būves firma SIA „Binders”, autoruzraudzību objektā nodrošina SIA „Cerva”, bet būvuzraudzību -- SIA „RoadLat”.

Projekta “Daugavpils pilsētas Križu rūpnieciskās teritorijas publiskās infrastruktūras attīstība” mērķis ir revitalizēt Križu rūpniecisko teritoriju vairāk nekā 12 hektāru platībā, sakārtojot publisko infrastruktūru privāto investīciju piesaistei, tādējādi veicinot pilsētas teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu. Projekta realizācijas rezultātā tiks radītas 27 jaunas darba vietas un piesaistīti 3 625 527 eiro privāto investīciju. 

Projekta kopējās izmaksas ir 2 569 735 eiro, tostarp ERAF finansējums -- 2 177 942 eiro (85%), valsts budžeta dotācija -- 115 155 eiro (4.5%) un Daugavpils domes finansējums -- 268 695 eiro (10,49%). Projekta neattiecināmās izmaksas – 7943 eiro.