„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Iemūžinās Daugavpils mediķus

 

Daugavpils Medicīnas muzejā, kura trijās lielajās zālēs izvietoti priekšmeti, fotogrāfijas un dokumenti, kas vēsta par pagājušā gadsimta ārstēšanas metodēm, īsteno jaunu projektu un tā pārstāvji aicina visus, kas ir kaut kādā veidā saistīti ar šo tēmu, piedalīties ieceres realizēšanā.

Avīzes „Latgales Laiks” reportierei muzejā pastāstīja, ka šī izstāde izveidota pagājušajā gadā, tās pamatā ir privātkolekcija, kura tika vākta vairāk nekā trīsdesmit gadus. Pašlaik biedrībai ir jauns uzdevums – iemūžināt Daugavpils bijušās medicīnas iestādes un mediķus, viņu vārdus un ieguldījumu sabiedrības veselības uzturēšanā. „Ja jums ir informācija par bijušo bērnu slimnīcu, infekciju slimnīcu, Grīvas slimnīcu, prettuberkulozes dispanseru, narkoloģisko slimnīcu, onkoloģisko slimnīcu u.c., fotogrāfijas vai stāsti, nāciet pie mums vai sazinieties” aicina iniciatore Elita Pastare.

Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas mainījies izstādes darba laiks – tagad to var apmeklēt no otrdienas līdz piektdienai no pl. 11.00 līdz 16.00, sestdienās un svētdienās – no pl. 12.00 līdz 16.00, pirmdien ir brīvdiena. Muzejs atrodas Nikolaja ielā 9. Jāpiebilst, ka bērni vecumā līdz 16 gadiem muzeja drīkst apmeklēt tikai kopā ar vecākiem.