„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Sadalītas domes priekšsēdētāja vietnieku atbildības jomas

Jaunievēlētais Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs parakstījis rīkojumu par priekšsēdētāja vietnieku atbildības jomu sadali, “Latgales laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Lāčplēsis turpmāk pārraudzīs nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanu, palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, pašvaldības īpašumu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, pašvaldības īpašumu atsavināšanu, iegādi un iznomāšanu, sociālo jomu, kā arī pārstāvēs pašvaldību Latgales plānošanas reģionā un pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā.

Domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska atbildēs par pilsētas attīstības jautājumiem, investīciju piesaisti, pašvaldības infrastruktūras projektiem ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu, tūrisma attīstību un veselības jomu.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Dukšinska pārraudzībā būs iedzīvotāju izglītība, tai skaitā: iedzīvotājiem noteikto tiesību nodrošināšana pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iegūšanā, pirmsskolas un skolas vecuma bērnu nodrošināšana ar vietām mācību un audzināšanas iestādēs, organizatoriska un finansiāla palīdzība ārpusskolas mācību un audzināšanas iestādēm un izglītības atbalsta iestādēm, pedagoģisko darbinieku tālākizglītība un izglītības metodiskais darbs, sports un tā attīstība.


J. Dukšinska pārraudzīs arī kultūras un tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību, tai skaitā: organizatorisko un finansiālo palīdzību kultūras iestādēm un pasākumiem, atbalstu kultūras pieminekļu saglabāšanai, bērnu tiesību aizsardzību, aizgādnību, aizbildnību, adopciju, bērnu personisko un mantisko tiesību un interešu aizsardzību, bērnu uzskaiti un jaunatnes jautājumus.