„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.4 °C
skaidrs laiks

SIA “Daugavpils ūdens” atsauc jauno tarifu projektu

SIA “Daugavpils ūdens” atsaukusi pērn oktobrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, kas paredzēja ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu palielinājumu, „Latgales laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Tarifu projekts atsaukts, ņemot vērā elektroenerģijas cenu samazinājumu, kas ir viens no tarifu ietekmējošiem faktoriem -- pamata resurss notekūdeņu attīrīšanas iekārtu, ūdens gūtņu, sūkņu staciju darbības nodrošināšanai. Paralēli uzņēmums veicis arī saimnieciskās darbības izmaksu optimizāciju.

Daugavpilī spēkā esošie ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifi patlaban ir vieni no  zemākiem valstī – attiecīgi 72 un 74 centi par vienu kubikmetru (bez pievienotās vērtības nodokļa).

 

SIA „Daugavpils ūdens” regulatoram iesniegtajā jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektā bija paredzēta maksas par ūdeni un kanalizāciju sadārdzināšanās par attiecīgi 15 un 19 procentiem. Nepieciešamību paaugstināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus SIA “Daugavpils ūdens” pamatoja

ar sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma samazināšanos, ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifos iekļaujamo izmaksu palielināšanos, ko ir izraisījusi ūdenssaimniecības infrastruktūras paplašināšana, kā arī izmaiņām nodokļu likumdošanā -- pieaugušajām sociālā nodokļa, dabas resursu nodokļa, akcīzes nodokļa un transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa likmēm.