„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.4 °C
skaidrs laiks

Sabiedriskā transporta attīstībā Daugavpili ieguldīs 33 miljonus eiro

Autora foto Vecie autobusi

 

Pārtrauktajam Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projektam paredzētā finansējuma pārdalīšanas rezultātā Daugavpils varētu saņemt 33 miljonus eiro pilsētas sabiedriskā transporta attīstībai, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Ministru kabinets apstiprinājis grozījumus Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.--2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība”, paredzot finansējuma piešķiršanu sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstībai Daugavpilī.

Saskaņā ar veiktajiem grozījumiem, programmām, kas paredz videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstību, tiek piešķirts papildu finansējums no Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas pārtrauktā projekta.

Paredzēts, ka programmu īstenošanas rezultātā Daugavpils saņems 23 miljonus eiro 12 jaunu tramvaju iegādei un jaunas tramvaja līnijas izbūvei līdz Jaunās Forštates mikrorajonam, kā arī desmit miljonus eiro 35 jaunu autobusu iegādei.

Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.--2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība” paredz finansējuma pārdali arī vairākās citās jomās.

Finanšu ministrijai uzdots iesniegt finansējuma pārdales grozījumus Eiropas Komisijā. Pēc lēmuma apstiprināšanas Eiropas Komisijā tiks sagatavots projekta pieteikums un varēs uzsākt tā īstenošanu.

Paredzamais projekta realizēšanas termiņš -- līdz 2023. gada beigām.