„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Izšķiroša ietekme uz ražīgumu bijusi laika apstākļiem (ANONSS)

2. jūlijā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA atbalstītā projekta ietvaros Daugavpils novada Višķu pagastā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) mācību pētījumu saimniecības (MPS) "Pēterlauki" Višķu izmēģinājumu vietā jau trešo gadu pēc kārtas notika Lauku dienas.

Pasākuma ievadā MPS "Pēterlauki" direktors Merabs Katamadze informēja par ELFLA projektu “Graudaugu sējumu ierīkošanas pamatnosacījumu ievērošana dažādos Latvijas reģionos”, bet Zemkopības institūta pētniece Agrita Švarta -- par projektu “Mēslošanas līdzekļu izmantošana laukaugu sējumos, balstoties uz augšņu agroķīmisko izpēti, dažādos Latvijas reģionos”. Savukārt SIA “BASF Agro Latvija” pārstāvis informēja par aktuālajiem augu aizsardzības līdzekļiem. Turpinājumā pasākuma dalībnieki devās demonstrējuma lauku izmēģinājumu apskatē.

Tās gaitā interesentiem bija iespēja iepazīties ar trīs demonstrējumu izmēģinājumu rezultātiem. Viens attiecas uz sertificētu un nesertificētu sēklas materiālu izmantošanu, lai noskaidrotu, vai ir vērts pirkt sertificētas sēklas vai arī var iztikt ar paša sagatavoto sējmateriālu. Otrs ir saistīts ar minerālmēslu pielietojumu, bet trešais -- ar saimniecisko īpašību novērtēšanas testu.

Vairāk lasiet 10. jūlija numurā!