„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Vai Augustā dosimies uz Aglonu

Tuvojoties Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem un svētceļojumu laikam, aizvien vairāk tiek aktualizēts jautājums par augusta svētku norisi Aglonas Bazilikā. Lai lemtu par pasākumu norisi un ieteicamajām drošības normām, pagājušajā nedēļā tikās valdības un Latvijas Romas Katoļu baznīcas pārstāvji.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Republikas Tieslietu ministrijā tikās Tieslietu ministrijas, Veselības ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra, Iekšlietu ministrijas, kā arī Latvijas Romas Katoļu baznīcas pārstāvji. Tikšanās mērķis bija pārrunāt Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku norisi, kas ik gadu plaši tiek atzīmēta Aglonā no 12. līdz 15. augustam. Ņemot vērā valstī ieviestos ierobežojumus, ko izraisījusi “Covid-19” izplatība, ticīgajiem jārēķinās, ka svētku norise var atšķirties no ierastās.

Gan Tieslietu ministrijas, gan Katoļu Baznīcas pārstāvji norāda, ka Ministru kabinets ir noteicis epidemioloģiskās drošības pasākumus, kas veicami, lai ierobežotu “Covid-19” vīrusa izplatību. Noteiktās pulcēšanās prasības un ierobežojumi attiecas arī uz reliģisku darbību veikšanu. Tāpēc jāņem vērā, ka ierobežojumi attieksies uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku norisi Aglonā.

Svētku apmeklētāji un svētceļnieki tiek aicināti rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, ievērojot noteiktos ierobežojumus. Jāpiebilst, ka respektējot ticīgo vēlmi piedalīties dievkalpojumos 14. un 15. augustā Aglonā, tiks izstrādāti precīzāki norādījumu par svētku laikā paredzētajiem ierobežojumiem un nepieciešamajiem drošības pasākumiem.

Precīzāki norādījumi gaidāmi pēc 20. jūlija. Tomēr jāatgādina, ka, palielinoties ar “Covid-19” inficēto skaitam, valdība var lemt par atkārtotu stingrāku ierobežojumu ieviešanu. Tas, savukārt, nozīmē, ka svētkus Aglonā šogad, iespējams, varēs apmeklēt mazāks ticīgo skaits nekā iepriekš. Tomēr jāatgādina, ka ik gadu translācijas no Tautas Krustaceļa un svētku dievkalpojumiem nodrošina Latvijas Televīzija, Radio Marija Latvija, kā arī citi mediji, kas ļauj sekot līdzi svētku norisei arī attālināti.