„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpils Cietoksnī svinēs ugunskristību 208. gadadienu

Nākamnedēļ, 18. jūlijā, norisināsies Daugavpils cietokšņa ugunskristību 208. gadadienas svinības, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistus informēja domes Attīstības departamenta Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins.

Ierobežojumu dēļ sakarā ar “Covid- 19” izplatību šogad plānotā starptautiskā vēstures rekonstrukcijas klubu festivāla “Dinaburg 1812” rīkošana ir pārcelta uz nākamo gadu. Tādēļ šogad dienas garumā tiks rīkoti dažādi mazāki pasākumi.

No pl. 10.00 aiz cietokšņa informācijas centra darbosies krāmu tirgus, pl. 11.30 tiks pacelts cietokšņa vēsturiskais karogs un notiks Nikolaja vārtu atvēršanas svinīgā ceremonija, bet pusdienlaikā atskanēs lielgabala šāviens.

Līdz pl. 18.00 darbosies garnizona nometne un tiks piedāvātas dažādas izklaides gan pieaugušajiem, gan bērniem, tostarp vēsturiskas spēles. Plānots, ka šajā pasākumā piedalīsies arī ap 50 rekonstruktori no krievu--vācu leģiona no Rīgas, kā arī no trim vietējiem vēstures rekonstrukcijas klubiem.

Savukārt 20. augustā notiks Daugavpils cietokšņa ģenerālplāna 210. gadadienai veltīti pasākumi. Faktiski tā būs Dinaburgas cietokšņa dzimšanas diena. Tiks rīkota Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonija, notiks svinīga sardzes maiņa un pacelts karogs. Lieli pasākumu šajā dienā pagaidām netiek plānoti.

Abos pasākumos gan pilsētas iedzīvotāji, gan viesi tiek aicināti cienīt cits citu, ievērojot drošības pasākumus, distancēties, kā arī neapmeklēt šos pasākumus, ja nejūtas veseli.