„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Izstrādā rīcības plānu "Modus būvei" samaksāto 300 000 eiro atgūšanai

Pašvaldībā tiek izstrādāts rīcības plāns būvniekam SIA "Modus būve" samaksātā 300 000 eiro avansa atgūšanai par plānotajiem būvdarbiem bijušās 5. vidusskolas ēkā Parādes ielā, Daugavpils domes vadības preses konferencē atzina domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Pašlaik pašvaldībā tiek izstrādāts rīcības plāns. Pēc tam, kad tas būs gatavs, katram darbiniekam administrācijā būs savs uzdevums attiecīgi rīkoties un izdarīt visu iespējamo, lai pašvaldība atgūtu 300 000 eiro,” teica I. Prelatovs.

2018. gada novembrī, kad bija pārskaitīts avanss un kļuva skaidrs, ka darbi netiks izpildīti, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iejaukšanās pašvaldība lauza līgumu, lai nezaudētu projekta īstenošanai paredzēto Eiropas Savienības finansējumu, un kopā ar Juridisko departamentu tika izskatīti veidi, kā atgūt naudu.

Pašlaik pašvaldība izmanto bezmaksas opcijas, ko piedāvā likumdošana, lai šo naudu atgūtu. Pašvaldība ir vērsusies Ekonomikas policijā ar iesniegumu par iespējamo krāpniecību un uzņēmuma “Modus būve” novešanu līdz maksātnespējai.

Saistībā ar iespējamo korupciju decembrī ir nozīmēta prasības izskatīšana tiesā pret "Modus būve" īpašnieku un bijušo domes priekšsēdētāju, tagadējo pašvaldības deputātu Rihardu Eigimu. Šajā lietā pašvaldība ir iesniegusi prasību par 300 000 eiro piedziņu. Abas šīs prasības pašvaldībai neko nav maksājušas.

Tiek izskatīts arī variants celt prasību pret apdrošinātājiem. Atšķirībā no abiem iepriekš minētajiem gadījumiem, par šo prasību pašvaldībai jau ir jāmaksā 4500 eiro nodeva. Turpinot tiesāšanos un zaudējot otrajā instancē, pašvaldībai var nākties šķirties vēl no 7500 eiro, bet apelācijas instancē -- no 15 000 eiro budžeta līdzekļu. Prasību pret apdrošinātāju var celt līdz 2022. gadam.

SIA “Modus Būve”, pret kuru ir sākts maksātnespējas process, naudas nav. Tāpēc vienīgā iespēja pašvaldībai ir atgūt šo naudu no apdrošinātājiem. Pretējā gadījumā nauda var tik zaudēta.