„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Daugavpils 8. bērnudārzs turpinās darbu ierastajā režīmā

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas izbraukuma sēdē nolemts, ka Daugavpils 8. pirmsskolas izglītības iestāde turpinās darbu ierastajā režīmā.Daugavpils pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka šis nelielais bērnudārzs, kurā var darboties ne vairāk kā četras grupiņas, atrodas vecā savrupmājā. Tās kapitālā atjaunošana prasītu aptuveni 900 000 eiro. Līdz ar to jau vairākus gadus ir aktuāls jautājums par bērnudārza turpmāko likteni.

Tajā pat laikā izglītības iestādes iekštelpu kosmētiskais stāvoklis ir apmierinošs. Arī ēkas tehniskais stāvoklis draudus nerada. Līdz ar to nolemts finansēt kārtējos remontdarbus un piešķirt līdzekļus jauna boilera iegādei, lai iestāde varētu turpināt darbu ierastajā režīmā. Papildu tiks skatīts jautājums par apkures sistēmas modernizēšanu.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis atzīst, ka 8. pirmsskolas izglītības iestādes turpmākais liktenis lielā mērā būs atkarīgs no tā, kā tajā veiksies ar grupiņu komplektāciju.

Kādreiz, kad Izglītības ministrija bija plānojusi sūtīt sešgadīgos bērnus uz skolām, kā rezultātā bērnudārzos atbrīvotos daudz grupu, šo un vēl vienu pirmsskolas izglītības iestādi bija plānots slēgt.

 

Turpinot uzlabot pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūru, Daugavpilī bērnudārzu rotaļu laukumu modernizācijai šogad paredzēts novirzīt vairāk nekā 230 000 eiro.

Daugavpils pašvaldībā avīzei „Latgales Laiks” pastāstīja, ka pilsētā ir gandrīz 30 bērnudārzi. Ar Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaisti tiek atjaunotas bērnudārzu ēkas. Patlaban ir renovētas gandrīz visas pirmsskolas izglītības iestādes. Divās no tām darbi sākas šogad.

Turpinās arī rotaļu laukumu modernizēšanas programma. 2018. gadā par pašvaldības līdzekļiem modernizēti desmit bērnudārzu rotaļu laukumi. Tas izmaksāja 279 102 eiro. Turpinot iesākto, šogad jauns aprīkojums tiks uzstādīts 10., 20., 21., 29., 30. un 32. pirmsskolas izglītības iestādē. Līdz jaunā mācību gada sākumam šeit jau būs jaunas spēļu mājiņas, smilšu kastes, rotaļu kompleksi, slīdkalniņi, attīstošie paneļi, alpīnisma sienas, labirinti un citas interesantas lietas.

Programmu paredzēts turpināt, līdz tiks modernizēti arī pārējie bērnudārzi. Izvēloties dārziņus aprīkojuma uzstādīšanai, vērā tiek ņemts pašreizējo rotaļu iekārtu nolietojums un tehniskais stāvoklis.

Pašvaldība ik gadu iegulda ievērojamas summas bērnudārzu modernizēšanā un atjaunošanā.  Papildu šiem izdevumiem pastāvīgi jārūpējas arī par ēku tehnisko stāvokli.