„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Daugavpils novadā sakārto un attīsta tūrisma infrastruktūru

Aukstā pavasara un ieviesto “Covid-19” izplatību ierobežojošo pasākumu dēļ Daugavpils novadā būtiski samazinājies tūrisma uzņēmumu apgrozījums, preses konferencē Daugavpils novada domē informēja tūrisma aģentūras “TAKA” direktors Rolands Gradkovskis.

Daudzu tūrisma uzņēmumu apgrozījums bijis vien 20% no pagājušā gada rādītājiem, bet daudzos uzņēmumos darbs pavasarī bija pilnībā apstājies. Patlaban tūrisma joma novadā enerģiskāk atsāk savu darbību un situācija pamazam sāk stabilizēties, taču iepriekšējo gadu līmenis pagaidām vēl nav sasniegts.

Covid-19” izplatību ierobežojošo pasākumu laikā, sākot īstenot dažādas ieceres, savu darbību nedaudz mainīja arī aģentūra “TAKA”.

Patlaban ir uzsākta projekta “Tūrisma infrastruktūras sakārtošana un pieejamība Daugavpils novadā” īstenošana. Tā gaitā Daugavpils novada teritorijā ir uzstādīta virkne brūno norāžu uz dažādiem objektiem.

Pašlaik norit darbs pie Slutišķu gravas takas, kas savienos Slutišķu sādžu ar krauju. Tas būs jauns un tūristiem interesants maršruts, kurš vairāk būs piemērots cilvēkiem ar fiziski aktīvu dzīvesveidu, norādīja R. Gradkovskis.

Mērojot šo taku, varēs iepazīt vairākus biotopus, apskatīt skaisto dabu, unikālo dabas pieminekli “Daugavas vārti” un gravas. Taku papildina dažādi tiltiņi un kāpnes. Jaunais objekts tiks pabeigts līdz vasaras beigām.

Šogad tiks atjaunots arī Ostrovas putnu vērošanas tornis Višķu pagastā, pašlaik notiek projektēšanas darbi. Pagaidām tornis vēl tik izmantots, taču savu laiku tas jau ir nokalpojis, tāpēc šogad tiks nomainīts.

Izveidots arī kopīgs klasteris ar Daugavpili, kas paredz reklamēt zoodārzus un minizoodārzus abās pašvaldībās. Piemēram, Latgales zoodārzā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un citviet pilsētā tiks izvietoti informatīvi stendi, kuros varēs atrast informāciju par Daugavpils novada minizoodārziem, savukārt Daugavpils novada tūrisma objektos būs pieejama informācija par pilsētas objektiem.

Lai popularizētu novada tēlu un veicinātu tūrisma attīstību, kā arī veicinātu iedzīvotāju iesaisti Daugavpils novada tēla veidošanā, aģentūra „TAKA” rīko fotokonkursu “Skaistākie un neparastākie mirkļi tūrismā Daugavpils novadā”. Piedalīties konkursā ir aicināts ikviens interesents. Fotogrāfijas, kurās ir redzama aktīva atpūta, tūrisma objekti, naktsmītnes, ēdināšanas iestādes, tūrisma pakalpojumi, kultūras pieminekļi utt. līdz 3. augustam jāsūta uz e-pastu taka@dnd.lv ar norādi – „Fotokonkursam”. Vēstulē jānorāda autora vārds, uzvārds, telefona numurs, e-pasts un jāpievieno neliels apraksts, kur tapusi fotogrāfija un kas tajā atainots.

Trīs labāko fotogrāfiju autori saņems balvas, labākās fotogrāfijas tiks publicētas pašvaldībai piederošajās mājaslapās un izdotajos drukas materiālos.