„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Dienas aprūpes centrā apgūst sadzīves prasmes

Daugavpils novada Dienas aprūpes centrā personas ar garīgas attīstības traucējumiem apgūst sadzīves prasmes programmā „Galda kultūra”, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Apmācībā ir iekļauta galda klāšanas un klientu apkalpošanas prasmju apgūšana, dažādu ēdienu gatavošana, pienākumu sadale virtuvē, ēdiena pareiza pasniegšana, kas parasti tiek noslēgta ar garšīga ēdiena degustēšanu. Šāda veida nodarbības tiek gaidītas, visi klienti tiek nodarbināti, katram ir ko teikt un darīt.

Dienas centra darbinieki pēc ārkārtējās situācijas noslēgšanas cenšas organizēt nodarbības, fiziskās aktivitātes svaigā gaisā, kas palīdz saprast komandas nozīmi, uztur kognitīvās spējas, nodrošina saturīgu brīvā laika pavadīšanu, popularizē veselīgu dzīves veidu.

Dienas centrā tiek vienlaicīgi nodrošināta klientu aprūpe, atslogojot arī klientu piederīgos no aprūpes pienākumu veikšanas, jo, kamēr klients ir dienas centrā, ģimenes locekļi var nokārtot savas lietas, pat meklēt darbu, nesatraucoties par sava piederīgā drošību un labsajūtu. Sniegts atbalsts, nodrošinot iespēju cilvēkam dzīvot ģimenē, nevis plānot turpmāk dzīvi institūcijā.

Ar pakalpojumiem tiek nodrošināti arī projekta “Sociālo pakalpojumu atbalsta sistēmas pilnveide” dalībnieki, kuriem tiek piedāvāts pakalpojumu klāsts, kas atbilst klientu iespējām un vajadzībām. Šos pakalpojumus sniedz sociālais darbinieks, psihologs, sociālais rehabilitētājs, speciālais pedagogs, fizioterapeits, logopēds, fizioterapeits, atbalsta persona, asistents. Tiek strādāts arī pie pakalpojumu klāsta paplašināšanas.