„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Jaunas grāmatas Daugavpils Baltkrievu kultūras centra arhīvā

Baltkrievijas Nacionālā bibliotēka no saviem fondiem nodeva Daugavpils Baltkrievu kultūras centram jaunu grāmatu komplektu labdarības akcijas “Par Baltkrieviju – ārzemju baltkrieviem” ietvaros.

Grāmatu pakas tika saņemtas pa pastu. Visas grāmatas ir jaunas, ar lielisku poligrāfiju, izdotas Minskā. Komplekts izveidots pēc lasītāju interesēm. Ir populārie baltkrievu literātu J. Kupalas, V. Korotkeviča, V. Bikova, I. Meleža darbi; bērnu grāmatas, enciklopēdiskie izdevumi, kā arī metodiskā literatūra baltkrievu valodas izzināšanai.

BKC vadītāja Žanna Romanovska: “Esam pateicīgi Baltkrievijas Nacionālajai bibliotēkai par dāvātajām grāmatām. BKC bibliotēka tika papildināta ar 20 jaunām mūsdienu izdevumu grāmatām. Tādā veidā, ārzemju baltkrieviem, Daugavpils studentiem un zinātniekiem, kuri pēta baltkrievu kultūru, diasporu Latvijā, Baltkrievijas Republiku ir pieeja lielam klāstam grāmatu avotu un jaunumu. Daugavpils Baltkrievu kultūras centra bibliotēkā ir apmēram 2000 grāmatu eksemplāru.”