„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
apmācies

Jaunie futbolisti atsāk treniņus Esplanādes stadionā

Starp Daugavpils Sporta pārvaldi un Daugavpils Olimpisko centru (DOC) ir panākta pagaidu vienošanās, ka, kamēr netiks panākta galīgā vienošanās, jaunie futbolisti drīkstēs treniņiem izmantot stadionu Esplanādē.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis „Latgales Laikam” atklāja, ka atļauja jauniešiem trenēties Esplanādes stadionā ir dota, nenorādot konkrētas stadiona apsaimniekošanas summas.

Atgriezties pie jautājuma par stadiona apsaimniekošanas izmaksām un mēģināt atrast kompromisu par apsaimniekošanas izdevumiem plānots pēc tam, kad būs pagājušas Latvijas Olimpiskās komitejas vadības vēlēšanas.

Domes priekšsēdētāja vietnieks uzskata, ka bērniem nav jābūt ķīlnieku lomā situācijā, kad pašvaldība un DOC nevar vienoties par stadiona apsaimniekošanas nosacījumiem.

Līdz nesenam laikam jaunajiem futbolistiem bija liegta iespēja pilnveidot savu meistarību ierastajā treniņu vietā stadionā Esplanādē. Tā vietā viņiem bija jāmēro ceļš uz stadionu „Celtnieks”.

Šāda situācija izveidojās tādēļ, ka DOC, kam pieder zeme zem stadiona, pieprasīja no pašvaldības par stadiona apsaimniekošanu divas reizes augstāku maksu nekā tā, ko šim mērķim tērēja pašvaldība. Pašvaldības piedāvājumu tai pašai turpināt stadiona apsaimniekošanu DOC noraidīja.

Sākotnēji stadionu apsaimniekoja pašvaldība. 2018. gadā Daugavpils dome, DOC un Latvijas Futbola federācija parakstīja vienošanos, ka pēc tam, kad tiks pabeigta stadiona modernizācijas pirmā kārta, tā apsaimniekošanu pārņems DOC.

Pārņemot stadiona apsaimniekošanu savā pārziņā, DOC, kas stadiona rekonstrukcijā nav ieguldījis neviena centa, pretēji pašvaldībai un valstij, kas šajā projektā investēja 700 000 eiro, stadiona apsaimniekošanas maksu no 25 000 eiro gadā nolēma paaugstināt līdz 70 000 eiro. Pēc tam minētā naudas summa tika nedaudz samazināta, taču tā pašvaldībai joprojām nav pieņemama.

Tā kā pašvaldība neparakstīja līgumu ar DOC, tas pārtrauca zemes nomas līgumu. Lai šo konfliktu atrisinātu, pašvaldība ir nosūtījusi vēstuli Latvijas Olimpiskajai komitejai.