„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Aglonas svētkos šogad nebūs atļauta ielu tirdzniecība

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos augustā Aglonas bazilikā nebūs atļauta ielu tirdzniecība. Domes vadītājs Juris Butēvics pēc tikšanās ar Tieslietu ministrijas (TM), Romas katoļu baznīcas un citu iestāžu pārstāvjiem kritiski komentēja baznīcas pārstāvju teikto, ka ir pārdzīvotas arī citas epidēmijas, un pasākumi var notikt. Nolemts svētku laikā šogad neizsniegt ielu tirdzniecības atļaujas. Turklāt tirgošanās esot izvērtusies par gadatirgu un "burziņu", nevis reliģiskajiem svētkiem. Bazilikas apmeklētāji pārtiku aicināti ņemt līdzi.

J. Butēvics uzskata, ka baznīcai un dienestiem stingri jākontrolē uz pasākumiem izsniegto ielūgumu skaits, piemēram, pie ieejas bazilikas teritorijā paņemot caurlaidi no ienākušā cilvēka. Plānots, ka kārtību pasākumu laikā nodrošinās arī zemessargi.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos augustā plānots ielaist cilvēkus tikai ar speciālām caurlaidēm. Ja situācija valstī būs kā līdz šim, pasākumu drīkstēs apmeklēt līdz 3000 cilvēkiem, savukārt, ja epidemioloģiskā situācija mainīsies uz slikto pusi, iespējams, šo skaitli samazinās par 1000. Ielūgumus jeb caurlaides uz Aglonas svētkiem cilvēki varēs saņemt savā draudzē. Kad svētki nāks tuvāk, katoļu baznīcā informēs, no cikiem laukums tiks atvērts.