„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Paplašina atbalstu jaunajām un daudzbērnu ģimenēm un ilgdzīvotājiem

Veicot grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, Daugavpils domes sēdē deputāti vienbalsīgi apstiprināja vairākas iniciatīvas, kas vērstas uz daudzbērnu ģimeņu un ģimeņu ar jaundzimušajiem, kā arī pilsētas ilgdzīvotāju atbalstu.


Saskaņā ar apstiprinātajiem grozījumiem, turpmāk daudzbērnu ģimenes varēs saņemt divas mēneša biļetes braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā. Tās varēs lietot vecāki vai viņu bērni līdz 24 gadu vecumam. Dokumentā būs iespējams atzīmēt visus pārējos ģimenes locekļus, kuriem būs atļauts izmantot atlaidi.


Pēc pašvaldības vadības domām, šis lēmums ir vēl viens iemesls tam, lai paātrinātu darbu pie “Pilsētnieka kartes” ieviešanas, kas varētu ietvert gan šo, gan arī daudzus citus atvieglojumus. Vides un reģionālās attīstības ministrijai tuvākajā laikā plānots pabeigt darbu pie šādas sistēmas izveides visām republikas nozīmes pilsētām.


Turpmāk vienreizējam bērna piedzimšanas pabalstam 500 eiro apmērā varēs pieteikties ne tikai tie, kuri ir deklarēti pilsētā un ir iegādājušies nekustamo īpašumu Daugavpilī deviņus mēnešus pirms bērna piedzimšanas, bet arī tie, kuri to ir izdarījuši laika posmā pirms mazuļa nākšanas pasaulē.


Daugavpils iedzīvotajiem, kuri ir pārsnieguši simtgades slieksni, dome turpmāk piešķirs 200 eiro atbalstu. Tas tiks izsniegts ik gadu, sākot no 101 gada vecuma. Pašvaldības dāvana jubilāram 100 gadu jubilejā būs 150 eiro.