„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Daugavpilī pieejami vairāk nekā 100 „Bolt” elektriskie skrejriteņi

Paplašinot savu darbību, uzņēmums „Bolt” no pagājušās nedēļas nogales piedāvā Daugavpils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem vairāk nekā 100 jaunu elektrisko skrejriteņu nomu, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Tādējādi tā ir pirmā koplietošanas platforma, kas piedāvā Daugavpilī iespēju izmantot koplietošanas elektriskos skrejriteņus. Elektrisko skrejriteņu noma ļaus uzlabotu mobilitāti pilsētā un sniegt cilvēkiem iespēju efektīvi mērot īsas distances.

Elektrisko skrejriteņu izmantošana nerada oglekļa emisiju, tādēļ ļaus samazināt negatīvo ietekmi uz vidi. Skrejriteņi ir arī izturīgi, viegli un ērti lietojami. Tā īpašais dizains un konstrukcija padara to par vienu no visvieglāk labojamajiem skrejriteņiem tirgū.

„Bolt” reģionālais vadītājs Latvijā Kārlis Ķezberis stāsta, ka uzņēmums ir saņēmis pozitīvas atsauksmes no elektrisko skrejriteņu pakalpojuma lietotājiem Rīgā, tāpēc nolemts ieviest šo pakalpojumu arī Daugavpilī. „Mēs esam lepni, ka tieši jaunais, pēc pasūtījuma izgatavotais, skrejriteņa modelis ir nonācis Daugavpilī," uzsvēra K. Ķezberis.

Cilvēki, kuriem jau ir „Bolt” lietotne brauciena izsaukšanai, pēc lietotnes atjaunināšanas savā viedierīcē redzēs skrejriteņa ikonu. Nospiežot šo ikonu, lietotājs var atvērt skrejriteņu nomas vietni. Cilvēki, kuriem vēl nav „Bolt” lietotne, to var lejupielādēt „Google Play” vai „Apple Store”.

Pirms brauciena skrejriteni var atbloķēt, ar tālruni noskenējot QR kodu, kas atrodams uz skrejriteņa. Lietotne atpazīst lietotājus, kas to izmanto pirmo reizi un parāda tiem instrukcijas, kā droši braukt un novietot skrejriteņus.

Skrejriteņi ir izvietoti bieži apmeklētās vietās pilsētas centrā un pēc brauciena tie jānovieto lietotnes kartē iezīmētajā teritorijā, vēlams velosipēdu novietnes tuvumā vai citā drošā vietā uz ietves, netraucējot pārējiem satiksmes dalībniekiem vai gājējiem.

Elektriskā skrejriteņa modelis sver 17 kilogramus. Ar vienu akumulatora uzlādi skrejritenis var nobraukt vairāk nekā 40 km, tā maksimālais ātrums ir 25 kilometri stundā.