„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Ilūkstes novads apstrīdēs Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu

Ilūkstes novads apstrīdēs Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu

Arī Ilūkstes novada pašvaldība, līdzīgi kā vairākas citas vietvaras, Satversmes tiesā (ST) apstrīdēs jauno Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu.

Pašvaldība uzskata, ka Valsts prezidenta izsludinātajā Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikumā paredzētā Ilūkstes novada iekļaušana Augšdaugavas novadā notiek pretēji iedzīvotāju un pašvaldības vēlmēm saglabāt Ilūkstes novadu kā patstāvīgu administratīvo teritoriju tā pašreizējās robežās, identificējot Ilūkstes novada piederību Latvijas Republikas Satversmē noteiktajai teritorijai Sēlijai, vēsturiski Zemgalei. Tāpēc dome lēmusi sniegt pieteikumu ST par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā paredzēto Ilūkstes novada apvienošanu ar Daugavpils novadu kā Ilūkstes novada iedzīvotāju interesēm un labas pārvaldības principiem neatbilstošu.

Domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna (LZS) ir pilnvarots nodrošināt uz pamatotiem iemesliem izstrādātu pieteikuma iesniegšanu un pārstāvēšanu ST, izmantojot visus juridiskās palīdzības veidus, kas būs nepieciešami tiesas procesā.