„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

“Jasmuižā” notiks ikgadējais keramikas cepļa kurināšanas pasākums

“Jasmuižā” notiks ikgadējais keramikas cepļa kurināšanas pasākums.

Latgales keramikas vecmeistara Andreja Paulāna darbnīcā – ceplī (Preiļu novads, Aizkalne) 7. un 8. augustā notiks ikgadējais keramikas cepļa kurināšanas pasākums. Šogad muzejs aicina ne tikai uz keramikas cepļa kurināšanu un atvēršanu, bet arī uz brīvdabas kino vakaru un tikšanos ar spēlfilmas “Piļsāta pi upis” radošo komandu.

Latgales keramikas vecmeistara Andreja Paulāna darbnīcā -- ceplī 7. un 8. augustā notiks ikgadējais keramikas cepļa kurināšanas un atvēršanas pasākums. Cepli kurinās Tautas lietišķās mākslas studijas „Rēzeknes apriņķa pūdnīki” dalībnieki. 7. augustā keramiķi ar saviem apdedzināšanai sagatavotajiem māla traukiem piepildīs cepli, un ap pusdienlaiku, sākot no pl. 14.00, to iekurinās. Kamēr ceplis kurēsies, vakara gaitā būs iespēja aprunāties ar podniekiem, vērot cepļa kurināšanas procesu un vēlā vakarā – lielo liesmu. Cepļa kurināšanas pasākumu būs iespēja apmeklēt līdz pusnaktij.

7. augustā vakarā pl. 20.30 noritēs tikšanās ar mākslinieci Ievu Jurjāni. Muzejā šobrīd aplūkojama izstāde “Negaidīti priekšmeti Raiņa un Aspazijas bibliotēkā”, kurā eksponētas mākslinieces Ievas Jurjānes ilustrācijas.

Savukārt pl. 21.30 apmeklētāji aicināti uz brīvdabas kino vakaru Jasmuižas parkā, kur būs iespēja noskatīties režisora Viestura Kairiša spēlfilmu “Piļsāta pi upis” (“Pilsēta pie upes”), kas uz ekrāniem nonāca šī gada janvārī. Pirms filmas demonstrēšanas būs tikšanās ar tās režisoru Viesturu Kairišu, mākslinieci Ievu Jurjāni un galvenās lomas atveidotāju Dāvi Suharevski.