„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Neptūns ar savu svītu piestāja Stropaka ezera pludmalē

26. jūnijā Stropaka ezera pludmale Daugavpilī bija pilna cilvēku – daugavpilieši, noilgojušies pēc pasākumiem, sapulcējās uz Neptūna svētkiem. Šos tradicionālo un iecienīto pasākumu rīko Neredzīgo biedrības ciemata iedzīvotāju padome un Neredzīgo biedrības teritoriālā organizācija.

Skatītāji, kuri svētdien ieradās Stropaka ezera pludmalē, nejutās vīlušies. Viņu uzmanībai tika piedāvāts vērienīgs teatralizēts uzvedums „Pasaka par muļķīti Ivanu, Raganu un Jūras valdnieku” ar dziesmām un dejām, spēles un konkursi, tika sveikti kāzu jubilāri, savukārt vārdadienā -- visas Annas, apmeklētājus cienāja ar valdnieka zivju zupu, bet svētku noslēgumā notika pludmales diskotēka. Jāatzīmē, ka rīta agrumā norisinājās makšķernieku konkurss „Ne asakas!”, kurā piedalījās septiņi pieaugušie un seši bērni (jaunākajam dalībniekam – septiņi gadi). Turklāt par veiksmīgākā makšķernieka titulu sacentās ne tikai zēni un tēvi, konkursā piedalījās arī viena meitene. Jau tradicionāli Neptūna svētku scenāriju veidoja Neredzīgo biedrības ciemata iedzīvotāju padomes priekšsēdētāja Ludmila Borska, kura bija gan režisore, gan atklāja pasākumu un vadīja to, viņai aktīvi palīdzēja visi padomes locekļi un daudzi ciemata iedzīvotāji.

Svētkus apmeklēja arī Daugavpils domes pārstāvji – pašvaldības vadītāja vietnieks Jānis Dukšinskis, bijušais domes priekšsēdētājs, deputāts Andrejs Elksniņš, Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga. Goda viesu pulkā bija arī sponsori, kuri sniedza palīdzību pasākuma rīkošanā, -- veikala „Shark” īpašnieks Jevgeņijs Čiblis, kura ziņā bija makšķernieku konkurss.

Žūrija noteica konkursa uzvarētājus, kuri saņēma veikala „Shark” balvas, -- pieaugušajiem bija sagatavotas veikala dāvanu kartes, savukārt bērni saņēma makšķeres, diplomus un saldumus. Pieaugušo sacensībās pirmo vietu izcīnīja Jurijs Semjonovs, otro vietu – Viktors Zaviša, trešo vietu – Kaspars Sinevičs. Bērnu sacensībās vislabāk veicās Artjomam Jegorovam, otrajā vietā Maksims Romanovs, trešajā vietā Eva un Jānis Ungari.

Dzīvesbiedri Inna un Jevgeņijs Antipovi, kuri iestudējumā tēloja nāru un kapteini, šajā dienā svinēja kopdzīves 23. gadadienu un tika sumināti. Ģimenē ir trīs bērni, meitas jau ir pieaugušas, bet jaunākais – vienpadsmit gadus vecais Ruslans palīdzēja vecākiem svētkos – piedalījās teatralizētajā uzvedumā.

Neptūna svētkos dzimšanas dienā tika sveikta arī viena no pasākuma rīkotājām – ciemata iedzīvotāja, valdes locekle Nataļja Polgina. Jauks pārsteigums gaidīja arī visas Annas, kuras savā vārdadienā saņēma nelielas dāvaniņas.

Svētku dalībnieki un viesi, jo īpaši bērni, bija lieliskā noskaņojumā, kuri aktīvi piedalījās konkursos un spēlēs. Visiem garšoja arī veikala „Shark” piedāvātā zivju zupa.

Pasākumā darbojās arī neliels tirdziņš, kur varēja iegādāties preces mājai, medu, ar rokām gatavotas ziepes, bērnu rotaļlietas un konditorejas izstrādājumus. Tirgotāji bija apmierināti, jo šajā dienā tirgošanās gāja no rokas. Visjaunākā tirdziņa dalībniece, ciema iedzīvotāja Ksenija Jermaloviča, kura mācās piektajā klasē, pārdeva pašdarinātus izstrādājumus un demonstrēja savdabīgu meistarklasi – turpat veidoja nepieciešamā izmēra rotas no izvēlētas krāsas gumijiņām.

Neptūna svētku tirdziņā tradicionāli piedalās biškopji Marija un Nikolajs Merņaki no Pilskalnes pagasta. Savukārt rokdarbniece Karīna Tobeka pārdeva skaistas ar rokām darinātas ziepes. Tādus, lūk, interesantus un skaistus svētkus sarīkoja Neredzīgo biedrības ciemata iedzīvotāji par prieku sev un visiem, kuri šajā dienā apmeklēja nesen labiekārtoto Stropaka ezera pludmali.