„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļa strādā ierastajā režīmā

Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) Sieviešu klīnikas Dzemdību nodaļa atsākusi darbu ierastajā režīmā, „Latgales Laiku” informēja slimnīcas administrācijā.


DRS Dzemdību nodaļas 2. stāvā, kur atrodas pēcdzemdību palātas, tika veikti remontdarbi, tāpēc uz laiku mainījās Dzemdību nodaļas darba kārtība. Pēcdzemdību palātas tika pārvietotas uz bijušajām Dzemdību nodaļas telpām, kur bija veikti nepieciešamie darbi jauno māmiņu uzņemšanai.

No 13. līdz 27. jūlijam DRS Dzemdību nodaļā tiks pieņemtas tikai akūtās pacientes, kurām dzemdības bija prognozētas dažu stundu laikā. Pārējās grūtnieces, ja nebija risku, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes veda uz ārstniecības iestādēm Preiļos vai Jēkabpilī.

DRS valdes loceklis Grigorijs Semjonovs skaidroja, ka līdzīgi jautājums ar dzemdētāju novirzīšanu uz citām tuvējām ārstniecības iestādēm ticis risināts arī gadījumos, kad savulaik dzemdību nodaļas uz laiku tikušas slēgtas tuvējās Preiļu un Jēkabpils slimnīcās.


Kopš 27. jūlija DRS Dzemdību nodaļa atsākusi darbu ierastajā režīmā un pieņem visas grūtnieces.

Pēcdzemdību palātas pagaidām atrodas bijušajās Dzemdību nodaļas telpās.

Būvdarbu gaitā Dzemdību nodaļas ēkas telpas ir pārplānotas un pielāgotas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas vajadzībām, atjaunoti arī inženiertīkli un veikts vienkāršots iekštelpu kosmētiskais remonts. Būvdarbus veica SIA “Lagron”.

Telpas pielāgošana un inženiertīklu atjaunošana Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas izveidei tiek īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā “Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Daugavpils reģionālā slimnīca” kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana un infrastruktūras attīstība”.

Projekta mērķis ir uzlabot DRS kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un attīstīt veselības aprūpes infrastruktūru.