„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Izsludināts gaisa pārvada otrās kārtas projektēšanas iepirkums

Daugavpils pašvaldība atkārtoti izsludinājusi iepirkumu gaisa pārvada, kas savienotu Smiltenes ielā izbūvēto riņķveida krustojumu ar Kandavas ielu, un pievadceļu būvprojekta izstrādei, „Latgales Laiks” noskaidroja Daugavpils domes Attīstības departamentā.

Piedāvājumi konkursam iesniedzami līdz augusta beigām. Paredzams, ka iepirkumā uzvarējušajam pretendentam būvprojekts būs jāizstrādā 18 mēnešu laikā.

Būvprojekta izstrādei nepieciešamo finansējumu pašvaldība plāno paredzēt savā budžetā. Savukārt finansējumu pārvada būvniecībai paredzēts piesaistīt no Eiropas Savienības struktūrfondiem līdzekļu pārdales rezultātā. Lielākas cerības saņemt finansējumu līdzekļu pārdales rezultātā ir projektiem ar augstu gatavības pakāpi.

No iepriekš izstrādātā transporta mezgla 2. kārtas būvprojekta īstenošanas pašvaldība atteikusies, jo tas būtiski sadārdzināja projektu.

Pērn Daugavpilī Smilšu ielā izbūvētais gaisa pārvads, kurš Smilšu un Kauņas ielas krustojumu ir savienojis ar Piena kombināta mikrorajonu, ar Būvniecības valsts kontroles biroja lēmumu ekspluatācijā tika nodots maija beigās.

Gaisa pārvads savieno Jaunbūvi un Piena kombināta mikrorajonu, taču tā būvniecības galvenais mērķis -- atslogot 18. novembra ielu -- pagaidām gan nav sasniegts, jo bez savienojuma ar Kandavas ielu pilsētas centrā šis objekts nespēj būtiski atslogot pilsētas galveno transporta artēriju.

Labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā transporta mezgla otrā kārta -- savienojuma izbūve ar Kandavas ielu, varētu tikt realizēta tuvāko triju gadu laikā.

Patlaban pašvaldībā turpinās darbs, lai rastu iespēju saņemt finansējumu minētā projekta turpināšanai, tiek strādāts ar ministrijām un valdību. Transporta mezgla pirmās kārtas būvniecības kopējās izmaksas bija 13 miljoni eiro.