„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Daugavpilī plāno izvietot modes kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva kolekciju

5. augustā Daugavpili apmeklēja modes kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva fonda pārstāvji ar mērķi meklēt telpas kolekcijas fondu izvietošanai, “Latgales Lauku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Vizītes gaitā tika apskatītas vairākas pašvaldības piedāvātās telpas. Daugavpils domē, tiekoties ar domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Dukšinski, Saules skolas direktori deputāti Ingunu Kokinu un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra direktoru Māri Čačku, fonda pārstāvji par piemērotāko vietu kolekcijas izvietošanai atzina Daugavpils Universitātes korpusu Saules ielā iepretī Saules skolai. Tāpat netiek izslēgta iespēja modes ekspozīciju integrēt Daugavpils cietoksnī.

To, ka Daugavpils ir atvērta sadarbībai, apliecināja gan J. Dukšinskis, gan arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs, kurš videokonferences režīmā tikās ar Aleksandru Vasiļjevu.

Viesiem tika prezentēts arī Inženierarsenāla atjaunošanas projekts, kur plānots veidot Tehnikas un industriālā dizaina muzeju. Viņiem tika piedāvāts izskatīt iespēju iesaistīties šī muzeja ekspozīcijas veidošanā, demonstrējot konkrētā laikmeta tērpus.

Dialogu ar Aleksandra Vasiļjeva fondu plānots turpināt.

Daugavpilī dažādi A. Vasiļjeva vēsturisko tērpu un aksesuāru kolekcijas eksponāti ir bijuši skatāmi jau trīs reizes.

Pēdējo reizi tas notika aizvadītā gada nogalē. Pazīstamais krievu modes vēsturnieks, kolekcionārs, scenogrāfs, televīzijas raidījumu vadītājs, mākslas pētnieks un grāmatu autors A. Vasiļjevs Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā prezentēja modes kolekcijas izstādi "Jūgendstils".

A. Vasiļjeva vēsturisko tērpu un aksesuāru kolekcija patlaban tiek uzskatīta par vienu no lielākajām privātajām modes kolekcijām pasaulē, kurā ietilpst vairāk nekā pusmiljons eksponātu, sākot no 18. gadsimta līdz pat mūsdienām.