„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Labiekārtos latgalisko tradīciju un prasmju māju “Ambeļu skreine”

Labiekārtos latgalisko tradīciju un prasmju māju “Ambeļu skreine”.

Īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstīto projektu, Daugavpils novadā iegādāsies aprīkojumu un labiekārtos latgalisko tradīciju un prasmju māju “Ambeļu skreine”, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Projekta ”Latgalisko tradīciju un prasmju mājas “Ambeļu skreine” labiekārtošana un aprīkojuma iegāde” gaitā plānota nolietoto, iepriekš nerenovēto āra fasādes un jumta konstrukcijas detaļu nomaiņa, jumta tekņu izbūve, siltināšana, apskaņošanas un gultasvietu aprīkojuma iegāde.

Īstenojot projektā paredzētās aktivitātes, ēkā varēs uzturēt komfortablu, publiskiem pasākumiem pietiekamu temperatūru arī gada aukstajā laikā. Savukārt vasarā varēs izmantot papildu telpu -- bēniņstāvu.

Tādējādi “Ambeļu skreinē” tiks nodrošināta iespēja organizēt vairāku dienu seminārus, nometnes, ekspedīcijas, piedāvājot pasākumu dalībniekiem pēc izvēles vienkāršus un lētus sadzīves apstākļus. Pasākumos būs iespējams nodrošināt kvalitatīvu apskaņošanu.

Projekta mērķis ir uzlabot vietējo kultūras tradīciju vides kvalitāti Daugavpils novada “Ambeļu skreinē” un pilnveidot sniegtos pakalpojumus.

Latgalisko tradīciju un prasmju māju “Ambeļu skreine” biedrība “Jubra” sākta veidot 2010. gadā. Veicot vienkāršotu ēkas renovāciju, ir nodrošināta tās uzturēšana un pieejamību plašam iedzīvotāju lokam. Desmit gados “Ambeļu skreines” kā kultūrvietas atpazīstamība un popularitāte ir krietni vien augusi.

Kopējais projekta ”Latgalisko tradīciju un prasmju mājas “Ambeļu skreine” labiekārtošana un aprīkojuma iegāde” finansējums ir 21 076 eiro, no kuriem 18 968 eiro -- Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums. Projektu līdzfinansē Daugavpils novada dome.