„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+12.9 °C
apmācies

Pie Laimes muzeja izveidota tirdzniecības vieta

Pie Laimes muzeja izveidota tirdzniecības vieta. Lai sekmētu uzņēmējdarbības vides attīstību un dažādotu vietējās produkcijas realizācijas veidus, Krāslavas novadā, Indrā, izveidota stacionāra tirdzniecības vieta, “Latgales Laiku” informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Jaunā tirdzniecības vieta atrodas pie Laimes muzeja, Sporta ielā 2. Šeit ir uzstādīta lapene, iegādāts un uzstādīts dārza kamīns -- grils, terases sildītāji un tualetes konteiners.

Tirdzniecības vieta dos iespēju vietējiem mājražotājiem piedāvāt savu produkciju vai ēdināšanas pakalpojumus Laimes muzeja apmeklētājiem un citiem interesentiem. Pērn Laimes muzeju Indrā apmeklēja teju 3000 interesenti.

Lai īstenotu Indras iedzīvotāju ieceri un veicinātu uzņēmējdarbības attīstību pagastā, Krāslavas novada dome sagatavoja un iesniedza projektu biedrības “Krāslavas rajona partnerība” organizētā “LEADER pieejas” pasākuma projektu konkursā “Atbalsts vides radīšanai vai labiekārtošanai, kurā tiek realizēta vietējā produkcija, un jaunu realizācijas veidu īstenošanai, atpazīstamības tēla veidošanai, kā arī darbinieku kompetenču un produktivitātes celšanai”.

Stacionāra tirdzniecības vietas Indrā izveides projekts īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu. Tā kopējās izmaksas ir 17 202 eiro.