„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.1 °C
apmācies

Mēģinās novērst Stropu ezera pludmales aizaugšanu

Mēģinās novērst Stropu ezera pludmales aizaugšanu.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldei dots uzdevums mēģināt rast risinājumu, lai novērstu Lielā Stropu ezera centrālās pludmales aizaugšanu, ko sekmējusi peldošās konstrukcijas uzstādīšana, „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Aizvadītajā nedēļā Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns tikās ar meliorācijas speciālistiem un patlaban tiek vērtēti dažādi varianti situācijas uzlabošanai.

Atbildīgie speciālisti ir sazinājušies arī ar Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieku Aleksandru Aizbaltu un pārrunājuši iespējas atjaunot vēsturisko aizsprostu kanālā starp Lielo un Mazo Stropu ezeru, kurš tika izmantots ūdens līmeņa regulēšanai.

Darbus situācijas uzlabošanai plānots sākt, kad būs beigusies peldsezona.

Peldošās promenādes un divu atklāto baseinu, kas veidoti no 39 „Maroinetek” ražotajiem pontoniem (katrs sver 20 tonnas), būvniecība Stropu ezerā pašvaldībai izmaksājusi teju vienu miljonu eiro.