„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī meklēs pulkveža Hekeļa pēdas

22. augustā Daugavpils cietoksnī norisināsies cietokšņa plāna apstiprināšanas 210. gadadienai veltīti pasākumi, tai skaitā tiks organizēta fotoorientēšanās spēle “Pa Hekeļa pēdām”, „Latgales Laiku” informēja Cietokšņa Kultūras un informācijas centra Klientu apkalpošanas speciāliste Ksenija Belova.

Spēles laikā dalībniekiem būs jāmeklē kartē un attēlos norādītie objekti un jānofotografējas pie tiem, kā arī jāpilda dažādi atraktīvi uzdevumi. Pasākuma gaitā tā dalībnieki varēs iepazīties ar inženiera -- pulkveža J. Hekeļa mantojumu, kurš 1810. gadā apstiprināja Dinaburgas cietokšņa celtniecības plānu.


Spēle sāksies pēc Nikolaja vārtu svinīgās atvēršanas ceremonijas pl. 11.30 un pusdienlaika lielgabala šāviena pl.12.00. Savukārt no pl. 12.30 līdz 15.00 1. krasta lunetes kordegardes ēkā, Daugavas ielā 34, spēles dalībnieki varēs saņemt speciāli sagatavotu orientēšanās karti un piedalīties spēlē.

Lai arī dalībnieku skaits komandās būs ierobežots līdz pieciem cilvēkiem, spēlei droši var pieteikties arī viens vai divi dalībnieki. Šajā gadījumā būs iespējama komandu apvienošana.

Lai piedalītos spēlē, komandai būs nepieciešams vismaz viens uzlādēts mobilais telefons ar fotografēšanas funkciju un interneta pieslēgumu, ērti apavi un pastaigām piemērots apģērbs, labs noskaņojums un vēlme iepazīt Daugavpils cietokšņa plāna un nocietinājumu tapšanas vēsturi.


Pieteikties spēlei iespējams tiešsaistē līdz 20. augusta pl. 12.00, aizpildot pieteikuma formu. Ja tiks sasniegts maksimālais dalībnieku skaits -- 150, pieteikšanās spēlei var tikt slēgta arī agrāk.

Spēles laikā komandas krās punktus un lielākā punktu skaita ieguvēji saņems dāvanas no Daugavpils tūrisma objektiem.


Spēli organizē cietokšņa Kultūras un informācijas centrs sadarbībā ar Daugavpils orientēšanās klubu “Stiga”. Dalība spēlē ir bez maksas.