„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+12.9 °C
apmācies

Sporta medicīnas centrā jāievieš kārtība

Sporta medicīnas centrā jāievieš kārtība.

Daugavpils sporta medicīnas centrā ir jāievieš kārtība, jo pašlaik tas nevar pilnībā pildīt nepieciešamās funkcijas, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

Patlaban pilsētā ir vairāk nekā 2000 sportistu, kam nepieciešamas regulāras medicīniskas apskates un atzinumu izsniegšana, taču centra problēmu dēļ to nav iespējams nodrošināt. Problēmas ir saistītas gan ar kadru trūkumu, gan ar nesakārotajiem organizatoriskajiem jautājumiem.

Veselības ministrijā ir iecere veidot reģionālus centrus un nodrošināt kvalitatīvus sporta medicīnas pakalpojumus, nodrošinot vienlīdzības principus starp reģioniem. Ir iecere arī finansēt šo centru darbību.

L. Jankovska norādīja, ka pašvaldības uzdevums tuvākajā laikā ir izdarīt visu nepieciešamo, lai pilsētā varētu tikt izveidots reģionālais sporta medicīnas centrs, kurš varētu nodrošinot padziļinātu profilaktisko medicīnisko pārbaužu veikšanu, ko pieprasa valstī noteiktie normatīvi, un saņemt valsts finansējumu līdz 46 eiro viena bērna izmeklēšanai.

Patlaban sporta medicīnas centra darbu pilnībā finansē pašvaldība, iestādes šī gada budžets ir 140 000 eiro. Taču jaunos sportistus palīdzības sniegšanai bieži vien nākas vest uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.