„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

„Covid-19” rezultātā ietaupītos līdzekļus novirzīs labiekārtošanai

„Covid-19” rezultātā ietaupītos līdzekļus novirzīs labiekārtošanai.

„Covid-19” ierobežojošo pasākumu laikā Daugavpilī netika sarīkoti vairāki pasākumi, kā rezultātā pašvaldības budžetā izveidojās krietna līdzekļu ekonomija -- aptuveni 800 000 eiro. Šos līdzekļus plānots novirzīt pilsētas labiekārtošanai.

Daugavpils domes vadības preses konferencē pašvaldības priekšsēdētājs Igors Prelatovs žurnālistiem pavēstīja, ka Komunālās saimniecības pārvaldei plānots piedāvāt veikt iepirkumu Sēlijas ielas skvēra Grīvā, Bērnu rotaļu laukumu 2. preču ielā 9, Ziemeļu ielā 8 un Vaļņu ielā 31, Aizpilsētas parka un Zeļinska ielas skvēra labiekārtošanai.

Pirms gada veiktajā iepirkumā par tiesībām labiekārtot Zeļinska ielas skvēru uzvarējušais pretendents atteicās no sava finansiālā piedāvājuma. Otrajā iepirkumā finansiālie piedāvājumi bija augstāki par projekta tāmi. Līdz ar to tika nolemts veikt tāmes aktualizāciju un veikt atkārtotu iepirkumu. Rezultātā minētā objekta labiekārtošanai papildu ir nepieciešami 160 000 eiro.

Aizvadītajā nedēļā tika skatīts jautājums arī par papildu finansējuma piešķiršanu divu bērnu rotaļu laukumu labiekārtošanai Jaunajā Forštatē, Piekrastes ielā 33, un Jaunbūvē, Tukuma ielā 24. Finansējums šīm vajadzībām tiks atrasts pašvaldības budžetā.