„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+12.9 °C
apmācies

Par pamesta transporta evakuāciju lems pašvaldības policija

Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti pilnvarojuši pašvaldības policiju pieņemt lēmumus par transportlīdzekļu atzīšanu par ilgstoši atstātiem uz ceļa.

Daugavpilī vairakkārt ir aktualizēta pamestu auto problēma. Iedzīvotāji sūdzas, ka viņu pagalmos, stāvvietās vai ceļu malās nedēļām, mēnešiem vai pat gadiem ilgi stāv pamestas mašīnas, kas aizņem stāvvietas vai vienkārši rūsē un degradē apkārtni. Līdz šim nevienai no pilsētas struktūrām nebija likumiskas iespējas novērst šādas situācijas.

Iepriekš, saņemot no iedzīvotājiem sūdzību par ilgstoši pamestu auto, kas novietots, nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, pašvaldības policijas darbinieki nebija pilnvaroti pieņemt lēmumu atzīt to par pamestu. Tagad, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 767, transportlīdzekli varēs atzīt par ilgstoši atstātu uz ceļa, ja: tas novietots stāvēšanai uz ceļa un netiek izmantots ilgāk par pašvaldības noteikto laiku, bet ne mazāk par 45 diennaktīm, ko apliecina brīdinājuma uzlīme uz transportlīdzekļa; tas novietots stāvēšanai uz ceļa, netiek izmantots ilgāk par 15 diennaktīm, ko apliecina brīdinājuma uzlīme uz transportlīdzekļa, un transportlīdzeklim nav veikta valsts tehniskā apskate.

Pēc brīdinājuma uzlīmes piestiprināšanas uz transportlīdzekļa, brīdinājums tiks nosūtīts arī transportlīdzekļa īpašniekam, ja to ir iespējams noskaidrot. Brīdinājumā būs norādīts, ka transportlīdzeklis jāpārvieto noteiktajā laikā (ja transportlīdzeklim nav tehniskas apskates, tad 15 dienās, ja ir tehniska apskate -- 45 dienās), lai tas netiktu atzīts par ilgstoši atstātu un netiktu piespiedu kārtā pārvietots uz speciālo stāvvietu.

Lai arī vēl ir atlicis saskaņot vairākus jautājumus par auto transportēšanu un citām procedūrām, pieņemtais lēmums par pašvaldības policijas pilnvarojumu ļauj sākt risināt pamestu auto problēmu.