„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Bruģu ielas promenādi papildinās jauni sienu zīmējumi

Pērn Gajokā izbūvētā Bruģu ielas promenāde, kas stiepjas gar Daugavas krastu, ir kļuvusi par vienu no daugavpiliešu iecienītākajām pastaigu vietām. Īpaši interesantu to padara sienu zīmējumi. Tuvākajā laikā promenādes galeriju papildinās jauni sienu zīmējumi ar vēsturiskiem skatiem, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Sākotnēji, lai padarītu promenādi estētiski un vizuāli pievilcīgu, uz sienas tika nolemts izveidot zīmējumus ar Gajoka rajona vēsturiskajām fotogrāfijām. Tā tapa pirmie septiņi gleznojumi. Tā kā zīmējumi lieliski iederējās pilsētvidē, ideja rada loģisku turpinājumu -- domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē tika pieņemts lēmums papildināt galeriju ar vēl astoņām jaunām bildēm promenādes otrā galā -- pie uzņēmuma „Daugavpils ūdens”.

Šoreiz tās būs „Daugavpils ūdens” vēsturiskās fotogrāfijas, kas apstrādātas un stilizētas tā, lai saskanētu ar iepriekš izveidotajiem darbiem. Viens no senākajiem pilsētas uzņēmumiem, kas pērn svinēja 130 gadu jubileju, atrodas promenādes tuvumā, un pastaigu baudītājiem būs lieliska iespēja salīdzināt, kā tā apkārtne un ēkas izskatījās pirms daudziem gadiem un kāda tā ir šodien.

Skiču autore ir pilsētas galvenā māksliniece Ingūna Levša, tiesības veikt apgleznošanu konkursa rezultātā ir ieguvusi mākslinieku biedrība „Bruoli un Muosys”.